Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA trimit UAV-uri de atac în Libia

UAV american executand un atac in Pakistan foto www.epakistannews.com

Secretarul american al Apărării, Robert Gates, a anunţat că Statele Unite vor folosi drone (UAV – avioane fără pilot n.r.) înarmate cu rachete deasupra Libiei.

Acesta consideră că este o “contribuţie modestă” la eforturile coaliţiei internaţionale. Două drone vor fi permanent angajate deasupra Libiei.

Potrivit lui Gates, decizia de a utiliza aceste aparate fără pilot înarmate cu rachete a fost luată ca urmare a “situaţiei umanitare” din Libia şi întrucât ele aduc “o capacitate” suplimentară faţă de alte tipuri de aparate ce nu o pot oferi mai ales pentru a evita victimele civile.

Gates a ţinut să sublinieze că acest anunţ nu schimbă natura misiunii americane în cadrul coaliţiei.

UAV-uri ce vor fi trimise în Libia sunt de tipul celor trimise deja de  americani în Pakistan pentru a acţiona împotriva insurgenţilor talibani şi membrilor organizaţiei teroriste Al Qaeda.

sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.