Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA vor înlocui diplomaţii identificaţi în notele WikiLeaks

Statele Unite se pregătesc să organizeze o amplă înlocuire a personalului  diplomatic care a fost identificat în notele interne dezvăluite de WikiLeaks, citează Mediafax site-ul american The Daily Beast.
“Administraţia Obama a programat o remaniere majoră a personalului său diplomatic, militar şi de informaţii în ambasadele americane din lumea întreagă, considerând că WikiLeaks a făcut ca activitatea acestora să fie imposibilă, chiar periculoasă”, scrie site-ul The Daily Beast, specializat în politică americană.

Întrebat în legătură cu o eventuală mutare a diplomaţilor, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Leslie Phillips, a declarat: “am spus deja că vom face acest lucru dacă va fi necesar”.

Potrivit The Daily Beast, care citează oficiali anonimi din cadrul administraţiei, vor pleca în principal funcţionari identificaţi nominal în cele 250.000 de note diplomatice pe care WikiLeaks a început să le publice săptămâna trecută.

Printre acestea din urmă, un candidat evident la plecare pare să fie ambasadorul american în Libia, Gene Cretz, care, într-o notă adresată în 2009

Washingtonului, afirma că Muammar Kadhafi nu se deplasează niciodată fără o “blondă voluptoasă” de origine ucraineană.

“Vom muta unele dintre cele mai bune elemente ale noastre pentru că au îndrăznit să spună adevărul despre ţara în care lucrează”, a remarcat un oficial de rang înalt responsabil de securitatea naţională şi citat de The Daily Beast.

Potrivit site-ului, Washingtonul va încerca să mute oficialii respectivi pentru a evita ca aceştia să fie declaraţi persona non grata în ţara în care se află.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “SUA vor înlocui diplomaţii identificaţi în notele WikiLeaks”

  1. Marlon Juvet says:

    O sa-l inlocuiasca si pe Basescu? Intreb si io, nu dau cu parul…