Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA vor lovi teroriştii din Cornul Africi cu avioane fără pilot dislocate în Etiopia

Zona de operare a UAV-urilor americane harta Gene Thorp The Washington Post

Pentru exploatarea cu maxim de eficienţă a avioanelor fără pilot (UAV) care participă la operaţiuni antiteroriste în zona Cornului Africii, SUA au înfiinţat, în Etiopia, o bază aeriană unde vor fi dislocate şi operate aceste avioane.

Potrivit unor oficiali americani, Forţele Aeriene americane (USAF) au investit milioane de dolari pentru modernizarea unui aerodrom din Arba Minch (Sudul Etiopiei), unde a fost construită o bază pentru avioane americane fără pilot. În trecut, Statele Unite au utilizat avioane lansate de la baze din Etiopia pentru atacarea militanţilor islamişti din Yemen.

Forţele Aeriene americane au confirmat că baza aeriană de la Arba Minch este operaţională. Oficial ai Pentagonului au declarat că dronele sunt neînarmate şi că vor fi folosite pentru colectare de informaţii, dar nu exclud posibilitatea ca acestea să fie folosite pentru a lansa atacuri în viitor.

Avioanele fără pilot de tip Reaper, ce urmează a fi dislocate aici pot transporta rachete Hellfire şi bombe ghidate prin satelit.

SUA au început anul acesta misiuni secrete deasupra Somaliei vecine, unde USAF vizează miliţiile islamiste Shebab, care au legături cu reţeaua teroristă Al Qaeda.

Washington Post relata în septembrie că Administraţia americană construieşte o reţea de baze pentru avioane fără pilot în Peninsula Arabia şi în Cornul Africii, inclusiv o bază în Etiopia.

sursa: Washington Post

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.