Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA vor proceda la o “reducere spectaculoasă” a numărului de arme atomice

Un oficial guvernamental american de rang înalt a declarat sub protecţia anonimatului că preşedintele american, Barack Obama, elaborează o strategie de apărare nucleară care va include o “reducere spectaculoasă” a numărului de arme atomice ale Statelor Unite,.


Strategia este în conformitate cu intenţia lui Obama de a lupta împotriva proliferării nucleare. Aceasta “va viza o reducere spectaculoasă a stocurilor (de arme nucleare), păstrând în acelaşi timp o disuasiune solidă şi fiabilă prin investiţii de la bugetul” federal, a explicat oficialul citat.

Această dezvăluire a strategiei nucleare americane, prima după 2002, “va merge mai departe decât cele precedente, incluzând scopul neproliferării, printre care securitatea nucleară şi etapele pe care preşedintele le-a dezvoltat la Praga”, la 5 aprilie 2009, atunci când a pledat pentru o lume fără arme atomice.

Conform aceleiaşi surse, documentul care urmează să fie prezentat Congresului cu uşile închise “va viza un rol sporit pentru armele convenţionale în disuasiune” şi va renunţa la armele atomice antibuncăr, dorite de administraţia precedentă a lui George W. Bush.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.