Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA vor trimite 560 de militari în Irak

militari americani in Irak. foto militariassodiproObama a declarat că SUA vor trimite 560 de soldaţi pentru a prelua controlul oraşului Mosul, care este cel mai mare oraş irakian aflat sub patronajul Statului Islamic.
Secretarul Apărării Asthon B. Carter a declarat în urmă cu o zi că prezenţa celor 560 de militari demonstrează rolul militar american în Irak, după ce trupele americane au fost retrase din Irak.

Trupele vor avea baza pe un aerodrom, care a fost recucerit de către soldaţii irakieni, sâmbătă, 9.07.2016, aflat la 64 km de Mosul.

Deplasarea trupelor şi transportul echipamentului odată cu înaintarea către Mosul, a reprezentat o provocare pentru armata irakiană, deoarece oraşul se află la 400 km de nodul de aprovizionare din Bagdad.

Sursă articol:www.nytimes.com

 

Oiaga Emanuel-Ovidiu

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.