Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Subiecte de discuţie de pe agenda întâlnirii bilaterale româno-amerciane

Delegaţia Departamentului pentru Politica de Apărare şi Planificare, condusă de secretarul de stat Sebastian Huluban,  a revenit în ţară. Pe agenda discuţiilor purtate cu partenerii americani s-au aflat subiectele următoare:
– implicaţiile crizei economice mondiale  asupra apărării;
– sprijinul oferit de către România pentru agenda parteneriatelor NATO;
– progresele privind implementarea arhitecturii sistemului de apărare antirachetă a NATO;
– ultimele evoluţii din Orientul Mijlociu.

“Discuţii oficiale s-au desfăşurat la Departamentul de Stat, Departamentul Apărării şi Universitatea Naţională de Apărare, pe agendă fiind cuprinsă şi ceremonia de semnare a “Acordului între Ministerul Apărării Naţionale din România şi Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii privind asistenţa medicală pentru membrii forţelor armate şi dependenţii lor”, se arată în comunicatul de presă remis de MApN.

Şeful delegaţiei, secretarul de stat Huluban , a avut o întrevedere cu directorul Centrului pentru Studii Avansate privind Holocaustul, domnul Paul A. Shapiro şi cu directorul Programului Arhivelor Internaţionale, domnul Radu Ioanid.

Delegaţia română s-a întâlnit şi cu reprezentanţi ai mediului academic şi de cercetare american, secretarul de stat Huluban având un dialog cu reputaţi profesori ai Universităţii Georgetown: dl. Dennis Deletant, dl. Chuck Hagel şi dl. Charles King.

De asemenea, Sebastian Huluban a avut o întrevedere cu dl. James R. Locher III, directorul executiv al Proiectului pentru Reforma Securităţii Naţionale, fost asistent al secretarului apărării pentru operaţii speciale şi conflicte de mică amploare.

Finalul vizitei a fost marcat de o masă rotundă cu tema “Perspectivele Politicii de Apărare a României”, găzduită de Atlantic Council în cadrul Programului de Securitate Internaţională.

 

Sursa: comunicat al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.