Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Subiecte de pe agenda întâlnirii Duşa – Directorul executiv al EDA

În cadrul întâlnirii dintre ministrul Apărării naţionale, Duşa şi directorul executiv al Agenţiei Europene de Apărare, Claude France Arnauld, s-au dezbătut mai multe subiecte.

Programele de înzestrare şi modernizare a Armatei Române, în contextul situaţiei politico-militare nou-create de criza din Ucraina, a reprezentat tema principală de discuţii dintre ministrul apărării Mircea Duşa şi directorul executiv al EDA.

Ministrul român a afirmat  că  “Guvernul român acordă o importanţă deosebită acestui domeniu”.

Totodată, Mircea Duşa a precizat că discuţiile au vizat şi industria de apărare din România.

La rândul său, directorul executiv al EDA a subliniat faptul că “România este un jucător strategic foarte important, mai ales în situaţia actuală de securitate din zonă”.

Totodată, Claude-France Arnould a reamintit importanţa rezoluţiilor Consiliului European, care a avut loc în luna decembrie a anului trecut, afirmând faptul că se impune reluarea trendului ascendent al bugetelor pentru apărare europeană.

“În contextul actual al situaţiei din regiune, Agenţia Europenă de Apărare sprijină toate statele membre ale Uniunii Europene pentru modernizarea industriei de apărare.Vrem să ne bazăm pe o industrie de apărare puternică în care sunt implicate toate statele membre, motiv pentru care avem nevoie de state-membre puternice. Menţinem şi dezvoltăm toate programele de cercetare şi dezvoltare tehnologică”, a mai spus directorul executiv al EDA în cadrul întâlnirii bilaterale.

Sursa: comunicat de presă al MApN, RRA

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.