Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar, a decedat

Sublocotenentul Aurelia Ion. foto libertatea

Sublocotenentul Aurelia Ion. foto libertatea

Sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti, a decedat luni, 20 ianuarie, în urma accidentului aviatic ce a avut loc în Pasul Ursoaia, judeţul Cluj.

Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, efectua un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni.

De-a lungul studiilor, tânăra s-a implicat voluntar în numeroase activităţi pe linie medicală.

Păcat că a plecat prea repede dintre noi! Poate firea voluntară, poate dorinţa de a face bine semenilor, poate dacă ar fi fost găsiţi mai repede, poate… Sunt prea mulţi de poate…
Singura realitate e una nemiloasă: Sublocotenentul Aurelia Ion a decedat!

Dumnezeu să o odihnească!

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

86 Responses to “Sublocotenentul Aurelia Ion, ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar, a decedat”

 1. maistru militar nu paznic la oi says:

  Are o scuza totusi pentru incultura..

 2. ION says:

  Trei vorbe:
  1. Despre raspunderea lui Iovan cititi ce spune prodecanul Facultatii de Inginerie Aerospatiala. Interesant! Nu-i da nicio scuza.
  2. Un satean spune ca bea cafeaua cu nevasta si se uita la televizor. Il suna un sef de post dintr-o localitate vecina (nu spune care, se pare ca Abrud) si ii zice sa inchida televizorul (injura ziaristii) sa mai ia pe cineva si sa urce pe Varful Petreasa ca acolo a cazut avionul. Zis si facut: ia doi vecini si intr-o ora ajung la raniti.
  3. de unde stia seful de post locul prabusirii? Nu departe de acest loc este radarul de pe Muntele Mare, care vede orice “cioara de otel” (sau de Al) de pe cer si a fost folosit la aplicatii in Apuseni pentru dirijare de elicoptere pe vai.
  Varianta cu seful de post s-a transformat rapid in cea cu padurarul din comuna vecina care a cunoscut zona si a intuit unde sunt ranitii. De ce nu s-a vrut sa se afle de unde stia seful de post?
  S-a mai spus pe surse ca din momentul/locul in care a disparut de pe radarul de la Muntele Mare s-a calculat azimutul si distanta de 2 km, pana la prabusire. Dupa ce s-a cunoscut locul exact al prabusirii s-a refacut calculul, Erau 2,089 km.
  De ce se tem sa spuna ca armata a cunoscut locul prabusirii?

 3. relutu says:

  Maistre care nu stii nimic, stai dracului in banca ta caci esti la fel de prost ca si colegul tau de “maiestrie” Gheo. O fi, nu stiu, ca sunteti acelasi individ in travesti!
  Cautati-va si voi un dialog cu soldatii, nu va bagati pe unde nu prea e de nasul vostru.

 4. Gheo says:

  “Maistre”, te apreciez că eşti un om onest şi nu ţi-e ruşine cu meseria pe care ai practicat-o. Acest “Reluţu” nu ştie prea bine ce a făcut prin armată. Un fost aviator nu procedează ca el, denigrându-şi colegii de breaslă fie ei piloţi, personal nenavigant sau personal tehnic. Un aviator adevărat ştie că toţi aceştia, laolaltă, sunt un “conglomerat” necesar pentru buna desfăşurare a unui zbor. Întotdeuna aviatorii au fost invidiaţi pentru spiritul lor de corp. Lasă-l pe “Reluţu” în pace…el nu face parte din acestă comunitate. Mai nou, acest frustrat se crede profesor sau suplinitor. Dacă a fost militar şi acum e la pensie, nu are cum să predea în învăţământul de stat, doar se cunoaşte că există o lege, nenorocită dealtfel, care nu permite conexarea pensiei cu salariul în domeniul bugetar. Spune că “stă în faţa unor elevi”…poate ca material didactic. Bagă-ţi minţile în cap, “Reluţule!”

 5. ANONIM says:

  Ce aveti ,mai?Cand eram intr-o institutie de invatamant militar ,unul din lectori a incalecat nevasta colegului sau.Incornoratul dorind sa i-o plateasca i-a cerut nevestei primului sa accepte incalecatul.Femeia nu a acceptat si l-a parat la sefi.Urmarea.I-au trantit pe amandoi.Sper ca nu e cazul vostru.

 6. ANONIM says:

  PS.Ma adresez celui care se atot intituleaza GHEO si RELUTU.

 7. ANONIM says:

  Relutu & Gheo-Voi virusati subiectul?Nu ar fi mai omeneste sa beti un pahar de vin ,unul in cinstea celuilalt?Daca ati fost purtatori de grade ,indiferent de marimea lor-cinstiti-le cum se cuvine.

 8. ANONIM says:

  Prietene,gresesti.Fiecare lucru isi are importanta sa. In decembrie 1989 un mare comandant de aviatie(nu am sa-i dau numele) cerea cu disperare sa fie intarit cu o companie de infanterie pentru paza si aparare.Din motive obiective in final a trebuit sa se multumeasca cu o companie de garzi patriotice.

 9. Gheo says:

  “Reluţu”, needucatule, tocmai asta am vrut să spun că nu trebuie să te bage în seamă…eşti un neica nimeni. Vai de cozonacul tău, ratatule!

 10. relutu says:

  Ba analfabetule, pai tu ai spus de piloti si ceilalti ofiteri ca sunt un conglomerat; Sau nu mai stii nici ce ai scris? Pai nu meriti decat un scuipat intre ochi si un sut in fund, cacacios ordinar ce esti tu.
  Mars in ma-ta scarbosul dracului!

 11. Gheo says:

  Analfabet eşti tu, pentru că nu înţelegi o figură de stil. Se vede că eşti paznic. Unde ai crescut? Ai fost crescut de părinţi? Daca da, nu se cunoaşte. Eşti un rebut uman.

 12. Gheo says:

  Nu ai răspuns la întrebare. Se înţelege că ai fost nedorit şi ai ajuns accidental pe lume. Mai bine mergeau la teatru părinţii tăi.

 13. Tunarul says:

  Pentru dl. Gheo. Se poate cumula pensia cu salariul in institutii publice cu conditia ca salariul sa fie mai mic decat salariul mediu brut pe economie fundamentat in bugetul asigurarilor sociale pentru anul in curs. Cum prietenul nostru, Relutu, spune ca lucreaza ca profesor, este posibil sa fie adevarat.

 14. Gheo says:

  “Tunarul”, îmi pare rău că trebuie să vă contrazic dar conform Legii 329/2009, se poate cumula pensia cu salariul în mediul bugetar, dacă pensia brută nu depăşeşte salariul mediu brut pe economie. În 2013, salariul mediu brut pe economie era de 2223 lei…deci, pensia trebuie să fie mai mică decât acest salariu pentru a putea lucra la stat. Dacă renunţi la pensie, poţi lucra la stat pe salariu. În domeniul privat nu există nicio oprelişte. Nu am înţeles raţiunea raportării la acest plafon, dar asta e.

 15. relutu says:

  Ba Gheo, daca tu esti lipsit de orizont si spectrul culorilor are pentru tine doar doua exprimari, ce sa-ti fac? Sa ma apuc si eu ca tine de gainarit? Si asta dupa ce te-ai spart in matematici?
  Si daca pentru tine acel “conglomerat” este o figura de stil si nu expresia analfabetismului, sa te pun acum sa definesti notiunea de figura de stil?
  Oricum nu ai putea pana nu consulti ceva dictionar.
  Si daca acelui coleg al tau maistru, ii spui sa nu se rusineze cu conditia sa de maistru, de ce unul care face pe paznicul, sau ti-o trage vartos, trebuie sa se rusineze cu ceea ce face? Doar asa pentru ca acestea sunt capacitatile si criteriile tale comunistoid-muncitoresti de apreciere a valorilor? Pai tu inca mai crezi ca lumea se invarte in jurul maistrului scretar BOB la grupul tehnic?
  Ti-am mai spus, nu te baga prin discutiile “oamenilor mari”si nu utiliza termeni al caror inteles iti scapa, doar asa ca sa arati ca si maistrul “este destepti”.
  Uite, ti-o repet, te las sa ai ultimul cuvant ca sa nu dai in plans!

 16. Gheo says:

  Îţi mulţumesc că-mi dai voie la cuvânt. Cum spuneam şi în alt comentariu, un domn a propus nişte reguli de respectat pentru toţi cei care comentează pe acest blog. E bine să le respectăm. În legătură cu ce te obsedează pe tine, vizavi de cuvantul conglomerat, am spus de la început că tu nu faci parte din acest club al aviatorilor. Iar dacă din întâmplare ai trecut, fugitiv, printr-o unitate de aviaţie, înseamnă că ai fost roca slabă şi periculoasă pentru un conglomerat puternic şi ca atare ai fost azvârlit…mai întâi la pază şi apoi disponibilizat. În acest club sunt oameni stilaţi, cu onoare şi cu ştiinţă de carte. Tu nu faci dovada acestor calităţi.

 17. Gheo says:

  Asta e concluzia ta. Acum eşti mulţumit?

 18. ANONIM says:

  RELUTU&GHEO,a murit o fata care era aproape medic si cert ofiter.Credeti ca disputa voastra personala ajuta?N u va obliga nimeni sa fiti de acord unul cu celalalt dar a va da gradula cu epitete de mahala este prea mult.

 19. relutu says:

  Anonim, aveti mare dreptate.
  Cat ma priveste, daca urmariti debutul controversei, veti observa ca eu ma refeream in postarea din 22.01-7.14 la o atitudine de tip “Gheoist” comentata si in alte postari, reluata si mai explicit in 23.01-9.43 cand si precizam ca termenul face trimitere la cei proveniti din mediul “academic” al scolii de partid Stefan Gheorghiu, fara a face nici o vorbire la persoana a doua singular la adresa “distinsului Domn” Gheo, care m-a atacat furibund la persoana a doua singular, incepand cu 22.01-11.06, continuand cu 23.01-9.43 si a tot tinut-o otova, pana cand m-a determinat sa abordez si eu discutia intr-un mod al plasticei exprimari de tip arghezian sau al nemuritorului Gabriel Garcia LLorca.
  Pe de alta parte accesez la ideea ca in Limba Romana inca nu s-a facut saltul revolutionar necesar, o spun marii lingvisti nu o spun eu, pentru debarcarea falsei pudori in exprimare si reconsiderarea valorii metaforelor din limbajul curent popular, asa cum este in toate limbile pamantului, mai ales in cele de expresie latina.
  Nu cuvintele sunt murdare ci constiintele noastre sunt impotmolite in cel mai groaznic gulag “Gheoist”.

 20. ANONIM says:

  Gata,baieti.Treceti la treburi serioase.Cred ca ar trebuii sa ne orientam catre cineva care ne-ar putea dezamagi cel mai putin in ceeace priveste pensiile noastre.In fond asta ne-a mai ramas.Judecati si hai sa ne mobilizam sa-l sustinem prin vot.Oricum Basescu cu ai lui au vrut sa ne atinga. El unul l-am injurat pe Oprea dar in prezent am unele regrete.Parerea mea.

 21. Gheo says:

  “ANONIMULE”, nu are rost să vă pierdeţi timpul cu acest individ din spatele nickname-ului “reluţu.” Faptul că înjură şi aduce jigniri, în permanenţă, e de neiertat. Îmi pare rău că se întâmplă aceste schimburi de replici, pe o pagină în care se vorbeşte de o tragedie. Dar nu este posibil ca la orice postare a mea, “reluţu” să vină cu comentarii jignitoare, chiar cu atac la persoană. Dacă are repulsie faţă de nickname-ul meu, nu am ce să-i fac. Eu nu spun că toate “reluţismele” pe care le-a produs şi le va mai produce, sunt convins de asta, sunt rodul unei educaţii precare sau chiar a lipsei celor şapte de ani de acasă ci o pun pe seama frustrărilor şi poate a vârstei înaintate care unora dintre noi le produce neplăceri.

 22. relutu says:

  Gheo, esti ireconciliabil omule in rautatea ta, ai facut din cuvantul “frustrare”pivotul intregii tale preocupari, esti obsedat de frustrare, chiar ai asa o neimplinire a vietii prin faptul ca ai ramas la cotetul cu gaini?
  Fii omule serios, nu asta trebuie sa te rusineze ci mai degraba absenta de la cursurile de gramatica; revizuieste-ti ultima postare caci sunt si paznic sef al Limbii Romane.
  Anonim indeamna la pacifism, eu urmez indemnul sau, numai tu mustesti de rautate si continui a improsca cu venin.
  Repet, iti las ultimul cuvant ca sa nu plangi ca ti se ia jucaria dar incearca sa te exprimi si tu mai dulce.

 23. Gheo says:

  Da, ai dreptate “relutu”, acum văd că am o greşeală de acord: am spus “o pun pe seama…”, în loc de “le pun pe seama…” Mă gândeam la atitudine, în general. Scuze, nu am verificat textul înainte de a-l posta. Dacă tot suntem în acelaşi registru, te-aş ruga să-mi spui şi mie ce înţelegi prin “… accesez la ideea…”, expresie folosită de tine în penultima ta postare. Am vrut să te întreb în comment-ul anterior dar…
  Eu te-am chemat la dialog mai demult dar mi-ai răspuns doar cu înjurături urâte, aducând în prim plan părinţii mei. Aşa ceva nu se uită. Aş vrea să ştiu ce ar spune soţia şi copiii tăi, dacă le-ai arăta mesajele tale pline de înjurături şi obscenităţi. Noroc că admin-ul le-a şters. Păi cum să nu îţi amintesc faptul că eşti frustrat, când se observă de la o poştă? Asta e “piece of cake”, pe lângă concluzia reieşită din comportamentul tău. Ai fost abuzat în colectivele în care ai lucrat. Şi pentru satisfacţia ta, află că nu mi-e ruşine cu mica mea afacere. Este important să faci ceva, să produci ceva, nu să te lamentezi că nu ţi-ajunge pensia. Chiar crezi că este înjositor să administrezi o mică fermă de creştere a păsărilor sau a animalelor? Nici nu-ţi dai seama ce satisfacţii poţi avea când ştii că ai pornit de la zero şi mai ales că ai fost novice în materie

 24. relutu says:

  Si sa vezi ce injuraturi trag medicii dar si profesorii in cancelarie, cand au cate un elev….tare ca piatra.
  Tu, nefiind racordat la realitatile culturii avangardiste occidentale, nu vezi si injuratura ca podoaba a culturii popuplare, cea atat de hulita de catre culturnicii nostri dar atat de pretuita de catre lingvistii din vest.
  Pe undeva te inteleg, in spatiul pravoslavnicei culturi rasaritene, se scuipa in san numai si la auzul unor denumiri ca homosexuali sau lesbianism dar se accepta admirativ “virtuti” ca descurcareala, obraznicia ( cu tot cortegiul ei de proverbe probatoare de virtuti) si ignoranta.
  Pe Giordano Bruno nu l-ar fi ars nimeni pe rug in acest spatiu dar nci nu ar fi interesat pe cineva teoria sa.
  Si cum vezi tu un dialog intre un paznic si un gainar? Nu cu injuraturi?

 25. Gheo says:

  E clară treaba. Tu ţi-ai luat medicamentele astăzi sau nu îţi mai ajung banii şi eşti nevoit să iei doar o jumătate de pastilă? Când ţi-am spus că ai fost abuzat şi ai fost nevoit să parchezi cu spatele, înseamnă că nu am greşit. În cazul tău, voi folosi una dintre virtuţile amintite de tine… by the way, vezi că ai nişte greşeli gramaticale chiar în fraza cu pricina. Te ignor, “relutule” sau rebutule!

 26. anonim says:

  Aveti dreptate. Rezervistii se balacaresc pe aici si in acest timp altii lucreaza. In curand o grefiera sau un steward vor avea o pensie mai mare decat un colonel. Ca vor avea ei nu ar fi o problema desi nu e drept.Totusi, au stuit sa lupte pentru drepturile lor chiar nemeritate ! Pe can ai nostri se balacaresc ca la usa cortului !

 27. Terente ! says:

  ,Constantin Voicu – este un fost pensionar de lux al României. În 2010 avea o pensie de 31.000 de lei pe lună. Potrivit legii, pensia se calcula la 80 la sută din veniturile încasate în ultimele trei luni. Aşa că în perioada iulie – septembrie 2008, Voicu a făcut 400 de zboruri pe lună, ajungând la pensia de 31.000 de lei. Sursele spun însă că e imposibil să se zboare atâtea ore într-o lună, semn că multe au fost trecute din pix, ………………..Apropo de pensia lu ..IOVAN !!
  Se pare ca Voicu….are pobleme si cu accidentul …cautarea si salvarea !!!

 28. relutu says:

  Gheo, hai ca tocmai a hotarat decalogistul sa te lase sa te desfasori in voie, doar tu, ca sa nu plangi!
  Si daca tot ceea ce nu pricepi, sunt greseli gramaticale inseamna ca multa lume trebuie sa taca.
  Apropos, de ce nu m-ai ignorat de la inceput?

 29. relutu says:

  Acum sa-ti vad spiritul critic. Dar numai daca il ai pe cel de observatie!

 30. anonim says:

  Sa- mai scris pe aici ca din cauza acelor pensii uriase, smecherite a fost abramburita legea pensiilor militare. Au fost si au reaparut pensii masluite pe L164, au fost si sunt pensii altoite pe L119 .De aceea e necesara o noua lege care sa repare nedreptatile create si sa elimine aceste pensii masluite, nemeritate ! Militarii rezervisti nu stiu sa lupte pentru drepturile lor. Alte categorii sociale au profitat din plin, doar ,militarii stiu numai sa piarda. Sunt companii de stat, unele falimentare unde daca esti dat afara, indiferent de cauze, primesti compensatii uriase de 50.000 euro ori mai mari.Cei din sistemul judiciar au pensii uriase si nu numai ei ! Doar militarii se cearta intre ei si nu isi apara drepturile. In fond, si inainte de 89 si acum, in situatii grele Armata e trimisa sa rezolve totul. Idem acum, la deszapezire unde Armata participa din plin iar altii se umplu de bani. Pana cand, coane Fanica?

 31. ALT ANONIM says:

  Ce ati zice daca am discuta de un posibil candidat la presedentie si implicit un viitor prim-ministru care sustinut de noi si familiile noastre,la viitoarele alegeri nu ne-ar uita?Daca ne-am inscrie cu totii intr-un partid politic cu sanse reale de a ajunge la putere si care sa ne reprezinte interesele?Zic si eu.Ar fi rau?Ar fi bine?Ce ziceti?

 32. anonim says:

  Ar fi foarte bine. De altfel, Armata trebuia sa preia puterea in dec 89 si mai mult ca sigur ca nu mai era jaful sustinut, nu se mai topeau bogatiile tarii , nu se distrugeau sistemele de irigatii, nu se scufunda flota de pscuit oceanic, nu dadea kix Bancorexul, aveam Sidexul , Petromul etc Acum e cam tarziu dar nu prea tarziu ca pe cale democratica sa se mai reabiliteze cate ceva, ce se mai poate iar militarii rezervisti sa fie priviyi de societatea civila asa cum e normal. In fond si la urma urmei, rolul Armatei a fost si este foarte important. Vedeti ce se intampla in alte state care au scapat de dictaturi sau incearca acum sa scape, cate sute de mii de victime etc.De aceea, se poate spune ca Armata Romana si-a facut datoria. Ca o mana de generali ceausisti au actionat indec 89 impotriva propriului popor e adevarat, acestia trebuie rejudecati si sa li se dea rasplata, chiar postmortem. Dar Armata Romana, in ansamblul ei merita pretuirea natiunii !

 33. Terente ! says:

  SI CARE SA FIE >…PARTIDUL ???!!!

 34. ALT ANONIM says:

  Aveti dreptul la cuvant.Oricare are sanse la guvernare dar nu din cei ai Piratului.De minciunile Piratului m-am saturat.Tind sa-l reevaluez pe Oprea.Parca mai bine am discuta cu un militar,fie el si izmenar.Parerea mea.Zic si eu.Nu dau cu parul.Nu apartin nici unui partid politic.Ce ziceti?

 35. ceparu says:

  Ar fi o idee.Ma mai gandesc

 36. ceparu says:

  decat sa votez pe ai lui Basescu mai bine imi rup mana.