Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Sublocotenentul Daniel-Cătălin Trefaş – rănit în Afganistan

Militari romani executand misiuni in Afganistan

Marţi, 15 noiembrie, în jurul orei 10.30, sublocotenentul Daniel-Cătălin Trefaş, din Batalionul 2 Manevră, aflat în misiune în Provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat (DEI), se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Sublocotenentul Daniel-Cătălin Trefaş se afla într-o misiune de patrulare pe autostrada A1 Kabul-Kandahar şi executa, conform procedurilor, cercetarea terestră a unui obiectiv. Urmare a exploziei, militarul a suferit leziuni la picioare şi la omoplatul drept.
Ofiţerului i s-a acordat pe loc primul ajutor, după care a fost transportat cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul militar din Baza Lagman, pentru tratament de specialitate şi investigaţii suplimentare.

În prezent, starea militarului este stabilă, nefiindu-i pusă în pericol viaţa.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.