Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Sublocotenentul post-mortem Valerică Leu va fi repatriat vineri 14 mai

Sublocotenentul post-mortem Valerică Leu, căzut la datorie, miercuri 12 mai, în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, va fi repatriat cu o aeronavă militară aparţinând Forţelor Aeriene Române, astăzi, 14 mai, în jurul orei 16.00, pe aeroportul militar de la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Pe timpul ceremoniei militare şi religioase organizată la aeroport se va da citire ordinului ministrului apărării naţionale prin care sergentului-major Valerică Leu i s-a acordat gradul de sublocotenent post-mortem.

Va fi prezentat, de asemenea, decretul Preşedintelui României privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional Steaua României, în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război, în semn de înaltă recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit de eroul Valerică Leu în timpul executării misiunii.

Fostul sergent-major Valerică Leu făcea parte din cadrul Batalionului 33 Manevră, dislocat în Afganistan şi efectua o misiune cu o  subunitate de intervenţie solicitată pentru securizarea unei căi de acces. În timpul operaţiunii de securizare, subofiţerul a declanşat explozia unei mine antipersonal, fiind grav rănit. Militarului i s-a acordat primul ajutor şi a fost evacuat de urgenţă pe calea aerului la Spitalul militar din Baza Lagman. Cu toate eforturile medicale depuse, în urma rănilor suferite, sergentul-major Valerică Leu a decedat.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Sublocotenentul post-mortem Valerică Leu va fi repatriat vineri 14 mai”

 1. worker says:

  DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!

  DUMNEZEU SA-L IERTE!

 2. voinea says:

  Cati militari romani trebuie sa mai moara in teatre de operatii straine pentru ca acesti nemernici de politicieni sa se hotareasca sa-i aduca inapoi in tara?Facem summit NATO de 35 milioane de euro dar nu avem bani sa-i inzestram pe acest baieti cum se cuvine .I-am trimis drept carne de tun ieftina ca sa apere niste interese straine.Ar trebui ca pentru fiecare militar adus in cosciug sa impuscam cate doi politicieni implicati in aceasta mascarada.Dunnezeu sa-l odihneasca in pace !
  Col(r)ing.Voinea Ion

 3. Punisher says:

  Dumnezeu sa-l odihneasca…Sincere condoleante familiei.

 4. un prieten says:

  sunt unul din oamenii care a mancat din acelasi blid cu leutul,sunt unul din oameni care a petrecut nopti albe si zile negre alaturi de el incercand sa devenim oameni pe care patria mama sa isi puna baza in caz de nevoie,,..sunt unul din acei oameniii care au inteles ca a face treaba implica un anumit risc …si acel risc e sa iti dai viata pentru interesele tarii…din pacate in ziua de azi auzi numai clevetitori si nu oameni adevarati …in al doilea razboi mondial nu am auzit pe nimeni sa spuna ca razboiul em prea mult si trebuie stopat….dar ma bucur domnilor ce stati si va ascundeti in spatele stirilor de ora 17 ca aveti curajul sa protestati aici si nu in fata noastra sau a tarii…chiar ma bucur ca sunteti niste lasi ipocriti care stau in fata televizorului si comenteaza de politica sau fotball ca altceva nu stu …rusine voua ….TACETI MACAR ACUM CAND UN EROU MERGE LA GROAPA CA A APARAT INTERESELE NATIONALE…taceti

  leule …intodeauna iti voi fii recunoscator pentru vorbele “lasa ma ca nu ne omoara ei” ai avut dreptate,,,,,nu ne omoara dar ne dFoboara ca noi sa ne ridicam si mai mandrii decat ma fost…..FIE-TI TARANA USOARA LEULE SI ODIHNESTE-TE PE LANGA PRIETENII CE INTELEG SENTIMENTUL DE SACRIFICIU