Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Subofiţer român rănit în Afganistan

Plutonierul Bida Ionel Eugen, din Echipa Operaţională de Consiliere şi Legătură (OMLT – Operational Mentor and Liaison Team) nr. 1, tip Batalion, dislocată în provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit miercuri, 7 aprilie, în jurul orei 09.00 (ora României).

Subofiţerul făcea parte dintr-o echipă mixtă româno-afgană care a fost atacată de insurgenţi cu foc de infanterie în timp ce executa o misiune de patrulare la 40 km N-V de Qalat, în provincia Zabul.

În urma incidentului, plutonierul Bida Ionel Eugen a fost rănit la membrul inferior drept. Militarul a fost transportat de urgenţă cu un elicopter de evacuare medicală la spitalul din baza Lagman, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Starea militarului este stabilă.

Echipa OMLT, care şi-a început misiunea în luna ianuarie a.c., are ca principală misiune consilierea în domeniile stat major şi administraţie a militarilor dintr-un batalion de infanterie al Armatei Naţionale Afgane, din provincia Zabul.

Dumenezeu să-i dea putere să treacă, cu bine, peste greua încercare. Multă sănătate, Ionele!

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Subofiţer român rănit în Afganistan”

  1. ionica_minune says:

    Ranit…….pentru 2000 de euro……..asta in conditiile in care don’sorica presedinta are 15000 la Bruxelles. Adevarul este ca se compara conditiile din provincia Zabul cu cele din Bruxelles, dar deh, obrazul de Dorobanti se tine cu cheltuiala. Stau si ma intreb daca nu ar trebui sa fie salariile astea invers……..15000 in Qalat si 2000 la Bruxelles.
    Insanatosire grabnica…….