Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Subofiţerul Floricel Achim şi bulgarul Zikolov – trimişi în judecată

Subofiţerul Floricel Achim şi bulgarul Zikolov Peter Marinov, arestaţi în dosarul de spionaj de la Divizia I Infanterie “Dacica”, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În dosarul de spionaj de la Divizia I Infanterie “Dacica” sunt învinuite opt persoane: subofiţerul Floricel Achim, cetăţeanul bulgar Marinov Zikolov şi ofiţerii Petrişor Fragoş, Baba Mihai Ovidiu, Mihai Fercheluc, Costică Lupu, Adrian Mândroiu şi Costel Munteanu.

Tuturor li s-a prezentat materialul de urmărire penală.

Bulgarul Marinov Zikolov şi-a recunoscut fapta în faţa procurorilor, când i s-a prezentat acuzaţia de “spionaj în formă continuată”, a declarat avocatul său, Alexandru Chiciu.

Apărătorul lui Zikolov a precizat că acuzaţia de “spionaj în formă continuată” se referă la perioada de până în iunie 2008, de când a început să colaboreze cu autorităţile române, până în februarie 2009.

Achim şi Zikolov au fost arestaţi preventiv, în 2 martie, de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor DIICOT, fiind acuzaţi că au manipulat informaţii de natură să pună în pericol securitatea naţională.

Ulterior, procurorii au pus sub învinuire şase ofiţeri din cadrul Diviziei I Infanterie “Dacica” sub acuzaţiile de încălcarea din culpă, prin nerespectarea îndatoririlor de serviciu, a reglementărilor legale în materia protecţiei informaţiilor clasificate în cazul de spionaj din Armată.

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Subofiţerul Floricel Achim şi bulgarul Zikolov – trimişi în judecată”

  1. OBAMA says:

    DACA PROCURORII LUI PESTE SUNT ASA DE TARI…
    … DE CE NU AU CURAJUL SA AFLE CINE SUNT OFITERII CARE, DIN INALT ORDIN, CONFIRMAT DE SEFUL UNEI DIRECTII SENSIBILE – PROMOVAT LA UNA GENERALA, CA RECOMPENSA PENTRU…TRADARE – AU ACTIONAT CA LA CARTE PENTRU SUSTRAGEREA MENITA A PECETLUI SOARTA GENERALULUI CROITORU.
    AMIRALE!
    ZIUA TA SE APROPIE…