Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Subsecretarul american de stat Ellen Tauscher – vizită oficială la Sankt Petersburg pe tema scutului antirachetă

Subsecretarul american de stat Ellen Tauscher va efectua între 11 şi 12 august o vizită ofigcială la Sankt Petersburg, pentru a discuta cu partea rusă despre scutul antirachetă, a anunţat un oficial din Departamentul de Stat de la Washington.
“Ellen Tauscher va merge în vizită de două zile la Sankt Petersburg. Această deplasare prevede o întâlnire cu omologul său rus, viceministrul de externe Serghei Riabkov. Părţile vor continua negocierile privind cooperarea în domeniul scutului antirachetă”, a spus oficialul.

Statele Unite intenţionează să instaleze în perioada 2015-2020 elemente ale sistemului antirachetă în Europa.

În toamna anului 2010, Rusia şi NATO au convenit să colaboreze în ceea ce priveşte scutul antirachetă. Alianţa doreşte ca proiectul să cuprindă două sisteme independente, care să facă schimb de informaţii, în timp ce Moscova doreşte un sistem sub o comandă comună.

Sursa: REALITATEA

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.