Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Suedezii își înzetrează marina militară cu echipamente ale propriei industrii de apărare

racheta RBS15 lansata de pe corveta suedeza clasa Visby foto www.defence24.pl

racheta RBS15 lansata de pe corveta suedeza clasa Visby foto www.defence24.pl

Firma de apărare şi securitate Saab a semnat un contract cu Administraţia Suedeză pentru Materiale de Apărare (FMV) privind dezvoltarea şi producţia unui sistem de rachete anti-navă de viitoarea generaţie. Valoarea totală a comenzii este de 3,2 miliarde coroane suedeze (1,53 miliarde RON), iar livrările vor avea loc in perioada 2017-2026.

Contractul a fost semnat pentru un program de dezvoltare a unui sistem de rachete anti-navă, atât în configuraţia cu lansare din aer, cât şi de pe navă. Sistemul de rachete anti-navă din viitoarea generaţie va fi integrat pe noile avioane de luptă Gripen E şi pe corvetete din clasa Visby.

„Aceste rachete din viitoarea generaţie vor furniza capabilităţi mult sporite Forţelor Aeriene Suedeze şi Marinei Militare Regale Suedeze, comparativ cu alte rachete de pe piaţă. Ele vor avea capabilitatea de a angaja orice ţintă, în toate condiţiile”, declară Håkan Buskhe, Preşedinte şi CEO al Saab.

Sistemul de rachete are o rază mai mare de actiune în luptă, un identificator de ţintă modernizat, şi o masă mai mică faţă de sistemul anterior. El are de asemenea capacitatea de a combate un spectru larg de ţinte navale şi terestre, o capabilitate de funcţionare in toate condiţiile meteo, precum şi un nou design, ceea ce îi conferă un potenţial de dezvoltare viitor.

Noul sistem combină capabilităţile dovedite ale familiei de rachete anti-navă RBS15 ale Saab, cu capabilităţi noi şi extinse. Familia de rachete RBS15 este produsă în cooperare de Saab cu Diehl Defence GmbH & Co. KG.

„Diehl este mândru să continue participarea la povestea de succes a RBS15, cu knowhow-ul şi expertiza noastra dovedită în domeniul rachetelor. Acest program comun va consolida poziţia ambelor companii ca lideri mondiali în tehnologia rachetelor anti-navă, fiind primii care introducem pe piaţă o generaţie viitoare de rachete”, spune Claus Günther, CEO al Diehl Defence GmbH & Co. KG.

RBS15 este un sistem de rachete folosit de marinele militare, bateriile de apărare de coastă şi de forţele aeriene de aproape 30 de ani. Acest sistem de rachete poate să învingă ameninţările avansate şi are rază lungă de acţiune.

sursa: comunicat Saab

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Suedezii își înzetrează marina militară cu echipamente ale propriei industrii de apărare”

 1. Lola says:

  Suedezii sint o alta specie, viata lor, comunitatea lor, relatiile lor … blonde, impun o oarece superioritate militara.
  Au tunuri automate (archer), avioane (gripen ng), si alte sisteme de radiolocatie, ce-i drept !

 2. Lola says:

  Eu cred ca ar trebui interzis ca suedejii sa isi inzestreze marina militara,… adica cum ?
  Dar , chiar nu le este rusine !

 3. Trifon Gruju says:

  Atentie la propaganda economica. Romania nu are legislatie pt offset. Asteptati efectele Legii 232/2016, pentru a caror norme metodologice se chinuie guvernantii sa le nasca. E greu. Poate forcepsul ar ajuta. Ati auzit ceva despre Agenţia de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială – instituţie publică autonomă, cu personalitate juridică, care este organizată şi funcţionează potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 189/2002 privind operaţiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziţii pentru nevoi de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 354/2003, cu modificările şi completările ulterioare, şi Hotărârii Guvernului nr. 1.814/2005 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei de Compensare pentru Achiziţii de Tehnică Specială ???????
  Cred ca doar salarii si … trai neneaca! Suedezii pot sa spuna ei ce vor cu off-set-ul. E doar propaganda. Ei stiu ca noi nu putem. In acelasi timp prostii suntem noi, ROMANII.