Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Suedia se alătură Forţei de răspuns a NATO

sigla NRF.foto usaarmymil.Suedia urmează să se alăture Forţei de Răspuns a NATO (NRF) şi să participe la cel mai amplu exerciţiu al Alianţei din ultimii 7 ani,  Steadfast Jazz 2013.

Această decizie vine în urma acceptului dat de Consiliul Nord-Atlantic,luni, 14 octombrie.

“Salut participarea Suediei, alături de cea a Finlandei şi Ucrainei la acest exerciţiu. Colaborarea noastră va deveni astfel şi mai strânsă”, a declarat Secretarul General al NATO, Anders Fogh Rasmussen.

Suedia va trimite să participe la exerciţiu ofiţeri de stat major.

La începutul lunii noiembrie, mai exact între 2-9 noiembrie 2013, în Polonia şi statele baltice va avea loc exerciţiul militar Steadfast Jazz 2013.
În cadrul acestui exerciţiu 20 de state membre şi partenere NATO vorparticipa la cea mai amplă desfăşurare de forţe a organizaţiei, pe timp de pace, pentru certificarea capabilităţii NRF de a interveni rapid în situaţii de criză.

Realizat pe un scenariu fictiv, acest exerciţiu, coordonat de Comandamentul de la Brunssum al Alianţei, implică participarea a 3.000 de soldaţi pe teren şi alţii 3.000 dislocaţi în diferite locaţii ale Alianţei.

 

Sursa: www.nato.int, AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Suedia se alătură Forţei de răspuns a NATO”

 1. Vasile Tintea says:

  Este corect ca militarii pensionati inainte de 2011 iau pensii militare iar cei din 2011 inmcoace —-NU? asta pe cine intereseaza Pe DOGARU,,,NU? Dar militari in rezerva sunt in livretul militar NU?

 2. Cip says:

  Cand te-ai/v-ati trezit? In 2008-2009 cand boc-ul si bas-ul nenoroceau sistemul de pensii militare ce faceati? Nu cumva ii injurai/ti cu manie proletara pe cei care iesisera cu ordonanta “achiesand” la ideea ca “iata ce pensii nesimtie au astia iar eu ce solda nenorocita am”?

  Si asta tocmai fiindca Suedia participa la NRF.

 3. Balcifer says:

  ..si inca ce pensii ! Fa o comparatie intre un col..reparat”- de Ponta si unul care iese acum la pensie !!…nu-i in ordine de loc !

 4. Dan says:

  Si ce putea face ?Da solutia ..

 5. Dan ..erata says:

  putea= puteau / si parca nu voie =parca nu e voie ..Scuze ..Din graba

 6. Dan ..erata says:

  Si ce puteau face activii?

 7. Cip says:

  Pai sa gandeasca intai apoi sa scrie.

 8. Vasile says:

  Ce sa scrie fi mai clar..

 9. anonim says:

  Daca va referiti la cei reparati care au redobandit pensiile alea de 9000-10.000 si mai mult va inteleg. Culmea este ca unii reparati se plang de inghetarea pensiei si mai mult ca sigur sunt cei cu pensii uriase. Caci una e sa te inghete pe la 3000 lei si cu totul alta sa te inghete pe la 14.000 lei. Asta da inghet ! Si mai vor si din urma !

 10. lute says:

  Despre ce “loc” este vorba in limba romana a dumitale?