Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Summitul NATO: Obama apreciază relaţiile Europa-SUA ca fiind în derivă

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a denunţat vineri, la Strasbourg, “lăsarea în derivă” a alianţei între Europa şi SUA, criticând “aroganţa” americanilor faţă de europeni şi sentimentele antiamericane din Europa.

“Trebuie să fim cinstiţi cu noi înşine”, a declarat Obama, exprimând dorinţa apropierii între cele două maluri ale Atlanticului.

“În ultimii ani, am lăsat în derivă alianţa noastră”, a spus Obama în discursul rostit în sala de reuniuni din centrul Strasbourg-ului.

Recunoscând că “America a dat dovadă de aroganţă uneori”, Obama a afirmat că în Europa “există un sentiment antiamerican care poate fi ocazional dar poate fi şi perfid”.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Summitul NATO: Obama apreciază relaţiile Europa-SUA ca fiind în derivă”

  1. Ando says:

    Asta pentru ca atentia s-a concentrat mai mult spre conflictele deschise, care presupun cheltuieli, jertfe etc. Dimensiunea economica a aliantei a cam fost data uitarii. Consecinta: adancirea tensiunilor intre cele doua entitati care vor fi amplificate in anii de criza ce vor urma.

  2. DE CE BAL says:

    Revenirea Frantei in structurile militare ale NATO, relatiile excelente dintre Obama si omologul francez pot motiva Parisul sa devina, alaturi de Londra, un catalizator al reapropierii celor doua maluri ale comunitatii euroatlantice. Cu cateva erori ale Moscovei, randurile se vor strange. Dar situatia actuala din Afganistanul macina increderea reciproca.