Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Suplimentare de trupe NATO în Kosovo

În urma escaladării violenţelor între etnicii albanezi şi sârbi în nordul regiunii, NATO va trimite trupe suplimentare în Kosovo. Un batalion de militari, în principal, germani  şi austrieci, se va alătura Forţei NATO în Kosovo (KFOR) în zilele următoare, au declarat oficiali de la Bruxelles şi Priştina, potrivit Realitatea.

“Motivul pentru desfăşurarea trupelor suplimentare este de a uşura sarcina forţelor angajate în prezent în menţinerea securităţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al NATO, Carmen Romero. “Situaţia nu se înrăutăţeşte, dar trupele KFOR au fost foarte active, iar comandantul consideră că militarii trebuie ajutaţi”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice.

Forţa NATO are în prezent în Kosovo aproximativ 6.000 de militari, iar suplimentarea va fi făcută cu un batalion format din 600 de soldaţi germani şi 100 de austrieci.

Sursa: REALITATEA

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.