Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Tabăra de vară pentru cercetaşi

Pe 29 iulie debutează cea de-a şaptea ediţie a “Taberei de vară pentru cercetaşi”, la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanţa. Durata taberei este de şapte zile.

Organizatorii sunt:” Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale şi Asociaţia de Caritate din Armata României “CAMARAZII”, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi cu sprijinul Statului Major al Forţelor Navale”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Desfăşurată sub deviza “Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, ediţia din acest an a taberei are ca temă marina militară.

Obiectivele propuse vizează însuşirea de către tinerii cercetaşi a unor cunoştinţe de bază despre Armata României, promovarea profesiei militare, prezentarea unor structuri militare, precum şi dezvoltarea şi punerea în valoare a calităţilor fizice, spiritului de competiţie şi de echipă ale tinerilor participanţi.

Programul taberei cuprinde activităţi interactive prin care tinerilor cercetaşi le vor fi prezentate noţiuni de cercetare navală, procedee de orientare în teren, tehnici de supravieţuire în condiţii de izolare, traversarea unui curs de apă şi alte elemente de tactică militară.

Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, handbal, fotbal), jocuri marinăreşti şi vor vizita unităţi militare aparţinând Forţelor Navale din judeţele Constanţa şi Tulcea şi obiective turistice din municipiul Constanţa.

Cei 42 de elevi – fete şi băieţi din întreaga ţară – au fost selecţionaţi în urma unei competiţii naţionale, desfăşurate on-line pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada 24 mai – 23 iunie 2013.

Sursa: comunicat de presă al MApN

 

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.