Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Talibanii au respins ultima oferta de pace a preşedintelui Hamid Karzai

Oferta de pace a preşedintelui Hamid Karzai făcută talibanilor în cursul zilei de sâmbătă 20 februarie, a fost respinsă a doua zi de talibanii afgani.


Refuzul a fost făcut în contextul creşterii presiunii la care sunt supuşi de ofensiva lansată de NATO şi a capturării numărului doi în ierarhia insurgenţilor.

La conferinţa dedicată Afghanistanului, organizată la Londra în ianuarie, marile puteri au susţinut planul lui Karzai, care a propus deshiderea negocierilor cu talibanii care renunţă la luptă.

sursa: HotNews

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Talibanii au respins ultima oferta de pace a preşedintelui Hamid Karzai”

  1. Gruju says:

    Negocierile cu talibanii se doresc exact asa cum s-a facut colectivizarea in anii 50-60 in Romania. Cei vizati sunt “convinsi” sa negocieze. Adica diplomatie cu “bata la spate”.