Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Talibanii revendică uciderea a 9 misionari creştini în nordul Afganistanului

Talibanii susţin că au ucis “nouă misionari creştini” în Afganistan.  Un purtător de cuvânt al talibanilor, a declarat că “talibanii au ucis nouă misionari creştini ce transportau biblii în Dari (persană)”. Poliţia a descoperit, în urmă cu o zi, zece cadavre, majoritatea occidentali şi 1 afgan, în nordul Afganistanului.


“Se rătăciseră. Când i-a găsit patrula noastră, au încercat să scape şi au fost ucişi”, a declarat Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor, care a dat aceste explicaţii prin telefon, dintr-o locaţie necunoscută.

“Erau zece, dintre care nouă străini. Cinci străini erau bărbaţi, iar patru erau femei. Ultimul era un afgan”, a adăugat Mujahid.

“Aveau biblii în dari, hărţi, sisteme GPRS. Realizau harta poziţiilor combatante” ale talibanilor, a afirmat purtătorul de cuvânt.

În dimineaţa zilei de 7 august, şeful poliţiei din privincia Badakhshan (nord-est) anunţase că au fost găsite, vineri, 6 august, cadavrele ciuruite de gloanţe a zece persoane, dintre care şase medici germani şi doi americani.

Organizaţia neguvernamentală International Assistance Mission, cu sediul în Elveţia şi care se defineşte drept o “organizaţie creştină”, a precizat vineri pe site-ul său de internet că victimele făceau parte “într-adevăr” dintre membrii săi.

Este vorba despre membrii unei echipe de oftalmologi care îşi încheiaseră o misiune în “Nuristan, la invitaţia comunităţilor locale” şi care se “întorceau la Kabul după ce îşi încheiaseră activitatea medicală”.

Sursa: comunicat International Assistance Mission

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.