Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Te salut, locotenente!

Cât m-am tot lãudat eu cã nu mã mai uit la televizor decât în drum spre WC, drum care trece prin camera cu televizor, astãzi mã vãd nevoit sã regret cã nu m-am uitat asearã. Pentru cã, în drumul meu, am prins doar secvenţa finalã a unui interviu cu un locotenent de Armatã, în uniformã, care se alãturase manifestanţilor din Piaţa Universitãţii.

continuarea

Scris de … Altfel

Marţi, 24 Ianuarie 2012

 

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

15 Responses to “Te salut, locotenente!”

 1. ioan says:

  Pentru”altfel”,
  O analiza facuta pe genunchi,…informarea tine de cultura.

 2. un oarecare says:

  Te salut, locotenente!

 3. STOPS says:

  @altfel
  SALVE paraDIGITALE,
  Asocierea locotenentului cu DABÂL IU SII – ul Dvs. e precum metafora “SARE DIN ASFALT O ZĂPADĂ CĂCĂNIE PE UNIFORMELE JANDARMILOR DIN PIAȚĂ”. Am vestea că e posibilă sosirea lui BEGHEUȚĂ (DACĂ APROBĂ REDACȚIA) și curajosul domn lt. va fi selecționat pentru trupele de parașutiști direct pe funcția de PURTĂTOR DE CUVÂNT!

 4. iceparu says:

  Eu colonel in varsta, calit in poligoanele existente in Romania,imi scot cascheta jn fata acestui locotenent.Actiunea lui,dincolo de interesele politice ,a ridicat nesperat onoarea armatei romane mai mult decat orice general .Acest copil trebuie pastrat ca un bun national.Ascultand-ul am simtit ca intineresc.Ii multumesc pentru gestul lui.Daca ar fi copilul meu nu as avea nici un regret.Cinste parintilor lui.Nici nu stiu ce au.

 5. Altfel says:

  Ioan si STOPS,
  Daca ati fi incercat ceva in limba romana, poate as fi inteles ce vreti sa spuneti. De exemplu, la Ioan nici nu ma prind la ce analiza se refera! Poate e vorba de alt articol! Ca eu n-am facut nici o analiza. Sau o fi vorba de analiza sangelui de la genunchi?!?

 6. Un Civil says:

  ,, Azi, sunt nedumerit că locotenentul Alexandru Gheorghe, care lucrează la Departamentul Documente Clasificate, deci “securistul” unităţii militare din Câmpia Turzii ia poziţie publică împotriva regimului Băsescu, alături de popor, la o manifestaţie publică şi civică în Piaţa Universităţii. Lucru ce mă face să cred că protestul locotenentului Gheorghe e o regie realizată de serviciile secrete ale MAPN de îmbunătăţire a imaginii Armatei Române, ………….. făcut o bună acţiune de PR, în care poporul român poate spune mândru: Armata e cu noi!”” De Ionu Ţene – NapocaNews

  Se pare ca te-ai calit fix ca …plumbul!!!

 7. karadeniz says:

  @ un Civil
  Multă lume are nedumeriri, de ce trebuie să înghiți această nedumerire ca pe aspirină. Mai sapă și o să te lămurești, probabil. Dă o căutare pe google cu ”Raport catre seful Statului Major General ”

 8. ROBERT HORVATH SUA says:

  OPERATIA COD “ARMATA E CU NOI ” A INCEPUT !

  LOCOTENENTUL ALEXANDRU GHEOEGE EROUL NATIONAL !
  El inseamna mai mult decat se crede. Este semnalul revoltei armatei
Romane. Comform informatiilor mele ziaristice si a documentelor declasificate
este o miscare bine organizata avand sprijinul moral al majoritatii militarilor.
http://devanewyork.blogspot.com/

 9. STOPS says:

  @altfel
  WC se pronunță în engleză DUBLU U , SII … pentru că inițial W dublu V , cum zicem noi, a fost DUBLU U , double iu.
  Alături de aceasă explicație, te rog să înțelegi că mie personal nu mi-a plăcut ÎN EXPUNEREA Dvs. asocierea acțiunii “LOCOTENENTULUI BRAVU” cu WC-UL !
  Și vei vedea că “sentința consiliului de onoare” care-l judecă la C.Turzii va avea aceeași VITEZĂ CU CEA A CURȚII CONSTITUȚIONALE … adică peste vreo lună de zile ( APROPO … OARE ce-or analiza aleșii nostri … DIN CURTEA NOASTRĂ prin CURTEA NOASTRĂ! 8 ore/zi/20-25/zile pe lună ??)

 10. iceparu says:

  Probabil ca membrii consiliului de onoare asteapta si ei ce asteptam si noi.Tu nu astepti ?

 11. TOP GUN says:

  TOP GUN
  @Altfel,
  Felicitari ptr.articol!!!!!!!Ce te faci daca citeste si Stelian P.?????????Cu Stelian P. chiar te-ai ars rau de tot!!!!!O sa vina cu argumente de genul:copilul din flori al lui Dogaru,sau poate al lui Voiculescu,carne de tun,vrajeala!!!!!!Roaga-te sa aiba mila,sa nu te prinda prin papusoi,secara,sau mai stiu eu ce flora mioritica!!!!!!Zau,ai mila de tine,te urmareste pan’la loc comanda,e asa de insistent ,nu-i pacat de pantalonii tai,ca de spilhozen ,nu mai poate fi vorba!!!!!!!Faceai si tu un sondaj,dadeai cu banul,daca scrie in stele ,citeai in globul de cristal,asa te-ai ars,oricum sa speram ca scapi nevatamat si fara arsuri de gradul 3!!!!!!Iti urez BAFTA!!!!!!!
  O SEARA EXCEPTIONALA SI,SA FII IUBIT!!!!!!

 12. Badescu C says:

  E usor sa dati cu piatra in locotenent ascunsi in Internet! Nemultumirile locotenentului privind situatia din armata sunt cunoscute de mult timp, dar nu s-au luat masuri. Militarii activi pot citi BIA din august 2008 si vor gasi rtaportul Corpului de control pe 12 pagini! Filiera indirecta a creat nemultumiri de la inceput. A fost folosita pentru sefi in vederea rezolvarii copiilor, nepotilor etc! Vedeti si comentariile din http://www.infomondo.ro de OCVST si altii, de-a lungul timpului! Vedeti scandalul de la Pitesti si ancheta nefinalizata de la UNAP -Bucuresti. Cereti locurile de munca de acum si prima repartitie a celor de pe filiera indirecta si a celor de pe filiera directa! Cati de pe filiera indirecta au primit derogari pentru a putea deveni ofiteri-nu aveau studiile corespunzatoare etc

 13. ion says:

  Filiera INCORECTA a sufocat armata Romana.

 14. Col.(r) Ioan-Gheorghe Ratiu says:

  Stimati si distinsi camarazi,
  Am citit si recitit cu mare atentie atat raportul Lt. Alexandru Gheorghe inaintat sefului S.M.G., ramas fara raspuns pana in ziua de azi si publicat apoi de catre autor in 14 Noiembrie 2011, cat si Comunicatul de Presa nr. 9/27.01.2012 al M.Ap.N./D.I.R.P.
  Dupa participarea ofiterului la una din manifestatiile spontane din Piata Universitatii din Bucuresti, a inceput un asalt mediatic fara precedent, pro/contra ofiterului, cu implicarea directa si disproportionata a M.Ap.N.
  Referitor la situatia creata se desprind cateva aspecte.
  1. Continutul raportului ofiterului este redactat regulamentar, corect, concis, bine documentat si se incheie cu 7 propuneri de masuri concrete.
  Raportul nu este unul strict personal ci este rodul gandirii si nemultumirilor acumulate a mai multor cadre militare active, „beneficiare” a implementarii fortate si rapide, inainte cu mai bine de 10 ani, in Armata Nationala a Romaniei a unui concept (strain) de formare a cadrelor militare active pe filiera indirecta.
  Atunci cand a fost implementat sistemul de formare a maistrilor militari si subofiterilor din Fortele Aeriene in scoala dislocata in Brasov au fost sesizate multe aspecte cu efecte negative in viitor si s-au facut propuneri de remediere tocmai pentru a fi evitate consecintele grave (intre timp cronicizate) de genul celor semnalate de catre Lt. Alexandru in raportul inaintat sefului S.M.G.
  Aderarea la N.A.T.O. a impus si acest lucru, iar „rezultatele” acestuia se vad acum si ma tem ca se vor vedea si in viitor.
  In timp, sub diferite pretexte si interese, raportul dintre cele doua filiere de formare s-a intors in favoarea celei indirecte, foarte scurta ca durata si mai putin selectiva .
  Asa se face ca acum, o mare parte a cadrelor militare active (proportia o cunoaste precis M.Ap.N. si trebuie sa o faca publica) provine din filiera de formare pe calea indirecta, iar o mica parte din filiera directa, mai lunga dar si mai selectiva.
  Cadrele militare active care provin din filiera indirecta „ard” majoritatea etapelor de formare specifice filierei directe.
  Pe baza celor raportate si a informatiilor reale de care dispune, ministerul trebuie sa analizeze cu raspundere situatia existenta si sa ia masuri de corectie in sistem.
  2. Dupa luni de asteptare, in lipsa unui raspuns din partea sefului S.M.G. ofiterul posteaza pe Internet raportul si in finalul acestuia anunta ca in lipsa unui raspuns concret, in conformitate cu drepturile cetatenesti (altele decat cele interzise militarilor activi prin Constitutie si legile in vigoare), va proceda la sensibilizarea opiniei publice in legatura cu cele raportate.
  3. In lipsa unui raspuns (acesta ar fi detensionat macar situatia) cu prilejul izbucnirii manifestatiilor spontane anti prezidentiale si anti guvernamentale din Bucuresti si din alte orase din Romania, cetateanul Alexandru Gheorghe si-a exprimat si el public nemultumirile.
  Faptul ca a facut-o in uniforma militara (aspectul trebuie analizat de catre sefii sai ierarhici fara partinire si prejudecata, in conformitate cu regulamentele militare in vigoare), nu diminueaza cu nimic veridicitatea si gravitatea aspectelor sesizate in raport si nici a celor formulate si transmise verbal.
  M.Ap.N., prin purtatorul sau cuvant, ofiter activ si el, intr-un mod neasteptat de neprofesionist si neconvingator, total partinitor, a politizat la maximum situatia, s-a antepronuntat, a polemizat atat cu ofiterul in cauza, dar ce-i mai gav, cu o „anumita parte” a mass media fara o minima si decenta echidistanta.
  A fost declansata tardiv si neprofesionist o ofensiva mediatica de „(dez)informare”, lipsita de demnitate si total neproductiva pentru cei care conduc acum destinele sistemului militar, parte componenta a societatii romanesti asa cum este ea, cu bune si cu mai putin bune.
  In loc sa se concentreze pe problemele reale, M.Ap.N. si-a ales o tinta falsa si se concentreaza pe nimicirea inamicului public nr. 1, acum Lt. Alexandru Gheorghe.
  Disproportionat si rusinos din partea celor care trebuie sa-si apere subordonatii si mai presus de toate sa nu ocoleasca adevarul.
  Indiferent ce masuri vor lua impotriva petentului, daca realitatea din interiorul sistemului este cea din raport (o singura sesizare daca-i adevarata este suficient), ramane fara raspuns, persista si chiar se acutizeaza, atunci cei care trebuie sa raspunda sunt superiorii ofiterului si in niciun caz acesta.
  In ceea ce priveste comunicatul de presa al M.Ap.N., acesta se vrea a fi o revansa la succesul mediatic fara precedent prilejuit de aparitia publica a autorului raportului inaintat sefului S.M.G. si publicat inca din Noiembrie 2011.
  Pana acum au tacut complice (de multe ori, si tacerea este un raspuns).
  De ce? Daca petentul a gresit, atunci a gresit si in Noiembrie 2011 nu numai in Ianuarie 2012.
  Ceea ce este evident chiar si pentru cei care nu sunt familiarizati cu sistemul militar, este dorinta ministerului de inabusi si alte tentative asemanatoare de a rabufni in public si alte aspecte scandaloase la adresa conducerii politice si militare a acestuia.
  Nu „consternarea”, confruntarea, intimidarea, amenintarea cu consiliul de judecata, ocolirea adevarului, manipularea, minciuna, discreditarea, diabolizarea si tot arsenalul specific razboiului psihologic aplicat propriului popor sunt solutii rationale in acest moment.
  Nu ofiterul Alexandru Gheorghe si ceilalti multi nemultumiti din Armata Romana au implicat institutia militara in politica, ci chiar conducerea acesteia prin obedienta, lipsa de ratiune si abdicarea constienta de la ratiunea acesteia de a fiinta.
  Prin sacrificarea lui nu se rezolva nimic, nici macar reducerea acestuia la tacere cum poate gandesc infantil sefii lui ierarhici.
  Ceea ce-i foarte grav este ca de peste 22 de ani conducerile vremelnice ale armatei au facut la fel si nu au platit ele, ci cadrele militare oneste pe spatele carora s-au ridicat si mentinut ei.
  Ratiunea va invinge iar cei nedrepti vor trebui sa plateasca.
  Mentionez ca nu sunt nici membru al S.C.M.D. si nici membru al A.N.C.M.R.R.
  Col.(r) Ioan Gheorghe Ratiu