Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Tehnici adoptate de CIA pentru recrutarea de cetăţeni americani de origine arabă şi iraniană

CIA pregateste o campanie publicitara menita a duce la recrutarea pentru a lucra în cadrul agentiei a unor cetateni americani de origine araba si iraniana.

În acest sens au fost concepute si testate doua filme publicitare care urmeaza sa fie difuzate în lunile urmatoare prin canalele de televiziune americane si comunitare, precum si prin site-uri Web.

Ambele au fost salutate cu aplauze de cei circa 40 de spectatori, reuniti la Dearborn, în centrul unei importante comunitati arabe din Michigan.

Primul spot prezinta o familie reunita în jurul unei mese, într-o atmosfera destinsa. Atât îmbracamintea convivilor, cât si detalii ale arhitecturii interioare sugereaza un specific arab.

“Natiunea voastra, lumea voastra”, spune o voce din off cu accent arab, iar spotul arata apoi SUA din spatiu, sugerând ca acea existenta armonioasa este asigurata în teritoriul american.

“Acestea merita osteneala de a le proteja”, adauga vocea din afara cadrului, în timp ce filmul se termina cu invitatia: “Cariere în CIA”.

Spotul reprezinta o inovatie majora pentru CIA, care utilizeaza pentru prima oara tehnica “storytelling” pentru a-si face atractiv un mesaj. El este inspirat din discutii cu angajati ai CIA originari din Orientul Mijlociu. Aceste întrevederi au dezvaluit ca americanii de origine araba vor sa-si pastreze legaturile cu patria initiala, dar au în acelasi timp simtul datoriei fata de SUA.

“Este important pentru ei sa stie ca noi întelegem cât înseamna cultura lor pentru ei. Ei nu vor s-o piarda dupa ce trec de portile CIA pentru a lucra”, subliniaza Christina Petrosian, responsabila de publicitate si de marketing la centrul de recrutare al agentiei. Ea spera ca acest spot – turnat de o echipa sub conducerea ei – desprinde o felie de viata autentic araba, care ar trebui sa-si faca drum spre sensibilitatea publicului vizat.

Publicitatea face parte dintr-un program ambitios al celebrei agentii de investigatii, destinat sa apeleze la comunitati considerate esentiale pentru a reduce amenintarea terorista împotriva SUA.

sursa: Haaretz

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.