Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Tensiuni între Pentagon şi Lockheed Martin pe tema lui F-35

Oficiali ai Pentagonului apostrofează firma Lockheed Martin pentru întârzierile şi prea puţin vizibilele performanţe în proiectul  F-35, în care s-au investit pâna acum 396 de miliarde de dolari. Aceştia ameninţă că nu vor mai finanţa proiectul dacă nu se vor rezolva problemele legate de soft şi de casca pilotului.

Directorul adjunct pentru proiectul F-35, General maior al forţelor aeriene,Christopher Bogdan, a afirmat că “relaţia cu Lockheed este cea mai tensionată din ultimii ani”.
F-35 a fost proiectat să funcţioneze utilizând o cască sofisticată care afişează pe display toate informaţiile de care pilotul are nevoie pentru a pilota avionul.

Michael Donley, secretar în cadrul forţelor aeriene a declarat pentru presă că “Pentagonul nu mai dispune de fonduri pe care să le pompeze în acest program, după 3 ajustări semnificative făcute în ultimii ani”. Aceasta înseamnă că orice cost suplimentar va duce la reducerea numărului de avioane comandate, va întârzia proiectul şi va reduce capabilităţile, a mai afirmat Donley.
Critica adusă lui Lockheed referitoare la proiectul F-35 a fost făcută la începutul acestei luni.

Lockheed a răspuns printr-un comunicat de presă în care afirma că va continua să colaboreze cu Pentagonul în vederea finalizării lui F-35.
“Continuăm munca la F-35 şi ne angajăm să soluţionăm toate problemele şi provocările ivite pentru a construi un avion de succes”, a spus purtătorul de cuvânt, Michael Rein.

Sursa: Reuters


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.