Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Timişoara – ceremonia de plecare în Afganistan a Batalionului 2 Manevră, “Scorpionii galbeni”

Pe 8 ianuarie, în Piaţa Victoriei din Timişoara, s-a desfăşurat ceremonia prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii din Afganistan a Batalionului 2 Manevră, “Scorpionii galbeni”.

“Militarii Batalionului 2 Manevră vor îndeplini în zona de responsabilitate din Provincia Zabul, timp de şase luni, misiuni menite să asigure un climat de securitate oportun transferului responsabilităţilor către forţele de securitate afgane” se arată într-un comunicat de presă al MApN.

În acelaşi comunicat de presă se arată că la ceremonie a participat ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă.

În scurtul discurs rostit cu acest prilej ministrul Apărării a afirmat:

“Astăzi (marţi, 8 ianuarie – n.r.) are loc un moment emoţionant. Este un moment emoţionant, înălţător, aici, la Timişoara, unde peste 500 de bravi militari ai naţiei române, o naţie mândră şi demnă, pleacă în cel mai periculos loc din lume. Şi-au asumat această responsabilitate cu mândria de a fi român şi cu demnitatea ostaşului de a-şi face datoria atunci când naţia i-o cere”.

Ministrul Apărării a afirmat că ştie că au existat “probleme şi de ordin financiar”. Însă a ordonat structurilor MApN să rezolve aceste probleme financiare pentru ca “familiile rămase acasă să trăiască onest”, atât timp cât militarii sunt în misiune.

Totodată, ministrul a recunoscut că “au fost unele probleme legate de asigurarea militarilor”, însă a dat asigurări că “aceste probleme vor fi rezolvate în scurt timp”.

“Au fost probleme legate de asigurarea militarilor, dar aceste probleme se vor rezolva în perioada următoare”, a spus Duşa, citat de Gândul.

Mircea Duşa a subliniat că bugetul Ministerului Apărării Naţionale, în acest an, va fi de 270 de milioane de lei şi că se fac “eforturi deosebite, în acest an, pentru a obţine un procent mai mare din PIB pentru Armata Română”.

Totodată, ministrul şi-a exprimat convingerea că “spre deosebire de alţi ani, se va obţine mai mult (n.r. pentru Armată) şi că acel procent de unu sau doi la sută faţă de ce s-a obţinut anul trecut va fi un procent care să asigure, în condiţiile unui buget de astăzi, funcţionarea armatei în condiţii rezonabile”.

În final, ministrul le-a adresat militarilor ce vor pleca în misiune ordinul verbal: “Să vă întoarceţi acasă!”.

Sursa: comunicat de presă al MApN, Gândul

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.