Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Nou şef al KGB-ului din regiunea Tiraspol

Mihail Lapiţki - noul sef KGB de la Tiraspol. foto adevarul.roEvgheni Şevciuk, liderul de la Tiraspol, a numit un alt şef al KGB-ului regiunii, potrivit HotNews.md. Colonelul KGB – Mihail Lapiţki, care până acum a exercitat funcţia de şef-adjunct al serviciului secret transnistrean, l-a
înlocuit pe Nicolai Zemţov.
Lapiţki s-a născut la 20 noiembrie 1958 în satul Velicomihailovca, regiunea Odesa, Ucraina.

În anul 1977 a absolvit Colegiul Minier din Cervonograd, iar în anul 1982 “Şcoala Militară Superioară” din Odesa.

A deţinut diferite funcţii, cum ar fi: comandant al Batalionului Special de Recunoaştere al Armatei a 14-a ruse, comandant adjunct de brigadă, comandant de brigadă al Armatei a 14-a ruse, comandant al Batalionului pentru Operaţiuni de Dislocare în Kosovo.

Din anul 2011 pînă la 17 mai 2013 a fost şef al Detaşamentului de Frontieră al Comitetului Securităţii de Stat. Apoi a deţinut funcţia de vicepreşedinte al KGB-ului din nerecunoscuta RMN.

La 21 mai 2014, prin decretul preşedintelui Evgheni Şevciuk, este numit şef al Comitetului Securităţii de Stat (KGB) al RMN.

În ultimul an, trei şefi ai KGB-ului au fost schimbaţi. “Până la acest şir de remanieri, serviciul a fost condus timp de 20 de ani de Vladimir Antiufeev”, potrivit publika.md.

Sursa:Publika, Point.md, HotNews.md

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.