Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Titlul de doctor în drept nu prinde la miniştrii Apărării?!

Surprins cu prea multe pasaje întregi copiate în teza de doctorat, fără a cita autorii, ministrul german al Apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, a cerut revocarea titlului său de doctor, din cauza unor “greşeli grave” comise la redactarea tezei sale de doctorat.

Bineînţeles că acesta a fost acuzat de plagiat, lucru respins de ministru, dar care totodată a cerut Universităţii din Bayreuth (Bavaria), care i-a acordat doctoratul în drept în 2006, să îi reexamineze lucrarea.

Zeci de utilizatori de Internet, care s-au regrupat pe un site pentru a cerceta fiecare frază a lucrării cu ajutorul motoarelor de căutare, au identificat 270 de pagini cu împrumuturi ilegitime, dintr-un total de 475 de pagini, potrivit
ultimelor date prezentate duminică seara.

Dacă se exclud Cuprinsul, de 14 pagini, şi Anexele, care ocupă peste 65 de pagini la finalul lucrării, înseamnă că peste două treimi din lucrare sunt suspecte.

În România un alt doctor în drept, tot ministru al Apărării, îşi autoanulează ordine considerate de justiţia din România ilegale (vezi ordinul M101/2010 – privind procesul de recalculare a pensiilor militare), ordin care din păcate a generat multă umilinţă şi suferinţă foştilor militari.

Rămâne, de ce nu, ca şi acestui ministru să i se verifice originalitatea lucrării de doctorat (bineînţeles de societatea civilă) pentru a se risipii orice dubii privind incontestabilele calităţi de jurist între militari şi militar între jurişti ale actualului ministru român al Apărării.

sursa: România Liberă;

Ordinul M17 din 2011 anulare M101 din 2010

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Titlul de doctor în drept nu prinde la miniştrii Apărării?!”

 1. Altfel says:

  Sa zicem merci ca a stiut sa-l abroge pe 101! S-ar fi putut sa continue aplicarea lui 101, concomitent cu emiterea altui ordin, eventual cu prevederi contrare lui 101, de catre acelasi ministru, si a altora de catre seful SMG. Si toate cu aplicabilitate imediata si obligatorie! Deabia atunci s-ar fi manifestat plenar, in adevarata sa grandoare, maiestria manageriala a ministrului si inaltul profesionalism al inconjuratorilor si sustinatorilor lui inversunati.

 2. JKL says:

  Ar trebui o ordonanta de urgenta prin care sa se institue verificarea tuturor tezelor de doctorat(asa cum verifica handicapatii si asistatii social),inclusiv a doctorilor in stiinte militare,care sunt cu duiumuuuu,de la locotenent pana la general cu 4 stele…si,unde se vor gasii “greseli grave” sa le ia banii din urma.Atunci,da,economii la buget!

 3. Doar Eu says:

  Economiile alea la buget le-ar inghiti pe data hamesita aia de An- drea cu UUU.
  Poate mai tranteste o sala sau o telegondola in curtea unui porto- rican.

 4. CopperNick says:

  S-ar putea sa se dezumfle chestia cu doctoratul la militari. Din cate stiu, corectati-ma daca gresesc, noul statut al militarilor nu mai prevede obligativitatea titlului de doctor pt avansari la diferite grade de of superiori si generali.