Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Tot e bună şi presa la ceva

Sub titlul “Am blocat o hemoragie de 80 milioane euro”, 3 jurnalişti de investigaţie de la ziarul ZIUA fac nişte dezvăluiri şocante despre maniera în care, sub umbrela “STRICT SECRET”, reprezentanţi “de frunte” ai PD-L au pus la cale un tun de 80 de milioane de euro, în domeniul militar.

Concret, jurnaliştii Cristian Unteanu – Bruxelles şi Doru Dragomir – Bucureşti, alături de Mihai PALSU (ZIUA) au reuşit printr-o anchetă ce viza achiziţionarea sistemului SHORAD, de către MapN să blocheze o “deversare de 80 de milioane de euro către firma MBDA din Franţa”.

Afacerea SHORAD a fost perfectată la cel mai înalt nivel, urmand a fi derulata în baza Hotărârii şi urma să se deruleze în baza Hotărârii secrete S-588 adoptate pe 13 mai 2009.

Membrii CSAT, sub comanda lui Traian Băsescu au aprobat afacerea tot printr-o Hotărâre secretă adoptată în data de 28 aprilie 2009.

Practic, pentru 250 de milioane de euro, firma franceză MBDA primea cu dedicaţie posibilitatea de a utila armata română cu un sistem de rachete.

Deoarece pe piaţa de armament un astfel de sistem costa 170 de milioane de euro, “Traian Băsescu, Emil Boc, Mihai Stânişoară, Gheorghe Pogea – toţi patru de la PDL şi “independentul” Cătălin Predoiu se fac vinovati de punerea la cale a unei hemoragii de 80 de milioane de euro din banii publici”.

Aşa cum ne-au obişnuit, cei de la ZIUA, într-un mod documentat prezintă cronologia derulării “acestei fabuloase inginerii financiare pe spatele Armatei Romane”.

Doritorilor le oferim link-ul spre acest articol: ZIUA

Sursa: ZIUA

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

9 Responses to “Tot e bună şi presa la ceva”

 1. RUMANU says:

  O mare abureala a acestor extraordinari ziaristi. Noroc de baietii de la ”Ziua”. Sper ca domnul Rosca-Stanescu le-a acordat niste prime sau macar ii are in atentie cu ceva bonusuri. Oricum, pe Doru Dragomir l-au recompensat cei din MApN pentru materialele critice(a se citi intoxicate) la adresa institutiei. II recomand domnului Dragomir sa scrie un material despre chemarea in activitate a doamnei Dragomir (sotia domniei sale), ca suntem si noi curiosi cum a obtinut grad de ofiter superior si functie pe undeva prin zona unde circula cele mai multe si mai interesante informatii despre institutie. Nu e interesant?

 2. schwartzkopff says:

  RUMANE e nashpa daca e asa cum spui!!!

 3. OBAMA says:

  DGIA are o lista de jurnalisti …apropiati, mai mult sau mai putin gradati, recte remunerati. Interesant este cine a dat OK-ul ca sa apara datele respective si ce cap urmeaza – planificat, cu viza de la Cotroceni – sa cada. Oricum, dupa evenimentul cu elicopterul vandut la fier vechi, seful SMFA se poate gandi linistit la apropiata pensie. Asta ca un exemplu.

 4. ravenmaster says:

  Cee ce baietii de la ziua uita sa spuna e ca au fost achizitionate doua sisteme care se completau reciprac: MICA VL si Mistral. Daca astia au anulat achizitia nu cred ca au facut-o de frica presei – ci ca nu bani. Oricum pacat, am fi avut un sistem performant. Poate totusi e amanare de plate si nu o anulare.

 5. voinea says:

  Nu inteleg de ce va faceti ca nu priceprti.Romania este este clar un stat mafiot in care mizerabilii de parlamentari s-au autoales printr-un asa zis vot uninominal( in realitate un vot pe liste de partid) si acum fac tot ce vor muschii lor, fara sa le pese de nimeni si de nimic.Sa va reamintesc cum a fost inlaturat seful sectiei razboi electronic pentru ca s-a opus afacerii AZUR pusa la cale de BABIUC si RADU VASILE,sau seful SMFN care s-a opus afacerii fregatelor, sau seful SMFA care nu a acceptat sa cumpere avioane F-!6 la mana a doua?Acum a venit si randul sefului SMFT care cine stie carei afaceri mafiote s-a opus. Si ne mai miram ca ARMATA a ajuns carpa de sters bocancii politicienilor?

 6. O C V ST says:

  Apropo de ce a scris RUMANU cu activarea sotiei, pe filiera indirecta au aparut candidate/candidati cu grade militare in rezerva. Cum se pot obtine cand nu mai exista TR-ul?

 7. GBAD says:

  Pt O C V ST Nu te supara dar de ce te mai miri…suntem in Romania unde se petrec atatea la comanda de te sperii, in comparatie cu majoritatea tarilor (normal excluzandu-le pe cele care au mai multa experienta mafiota decat tara noastra)…deci e simplu…aplicare PREFERENTIALA a unor Instructiuni facute special pt unii…si daca ai avea acces la date ai ramane supefiat de cate cazuri de nepotism, DE-A DREPTUL NESIMTIT, ai afla la cunostinta numai in domeniul asta…
  cat despre ce au facut ziaristii daca este adevarat e de apreciat dar in acelasi timp e si de plans ca nu ne-am putut inzestra armata DIN NOU DIN CAUZA CORUPTIEI.

 8. Bure Bista says:

  Pt OCVST:
  In baza Legii 80. Citeste capitolul de unde provin ofiterii in rezerva.

  Simplu, acestia pot fi absolventi de invatamant superior sau liceal?! si care pot intra in rezerva armatei datorita nevoilor acesteia! Adica cei de la mobilizare se plang ca nu au destui rezervisti iar ministrul prin ordin transforma anumite persoane in ofiteri in rezerva.

  Apoi acestia tot prin ordin al ministrului pot fi chemati in activitate. De data aceasta e mai complicat caci trebuie sa faca un curs de formare (cand l-or face).

  Cam asta e schema prin care corpul ofiţerilor a fost virusat de tot felul de curve, nepoate, nepoti, pile, nesimtiti TOTI sprijiniti cu dezinteres de liderii militari.

 9. mega2005 says:

  pt.Bure Bista
  Corect!!!!!!
  Curvele sunt pe primul loc,…asa este, pana si la enumerare!!!