Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Tot mai mulţi militari implicaţi în limitarea efectelor inundaţiilor

Numărul efectivelor şi a unităţilor militare implicate în limitarea efectelor inundaţiilor a fost suplimentat.

În prezent 250 de militari cu 22 de mijloace auto din Ministerul Apărării Naţionale acţionează, în prezent, în judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău şi Botoşani pentru sprijinul populaţiei afectate de inundaţii.

În judeţul Neamţ, militari din Batalionul 43 Transport şi din Batalionul 634 Infanterie evacuează persoane şi bunuri materiale din localităţile Tămăşeni, Adjudeni şi Răchiteni şi acţionează pentru consolidarea malurilor râului Siret la Podul de la Gâdinţi şi în zonele care au primit avertizare de cod roşu de inundaţii.

Militari din Batalionul 498 Paraşutişti, din Batalionul 631 Tancuri şi Batalionul 635 Apărare Antiaeriană acţionează în localităţile Săuceşti şi Letea Veche pentru evacuarea persoanelor sinistrate şi pentru înălţarea digurilor de protecţie, continuând astfel misiunea aviatorilor de la Baza 95 Aeriană şi a militarilor de la Comandamentul 115 Comunicaţii, care au acţionat în zonă până în această dimineaţă.

În cursul nopţii, echipajul unui elicopter IAR 330 L al Bazei 95 Aeriene, aflat în misiune între localităţile Lespezi, din judeţul Iaşi, şi Filipeşti din judeţul Bacău, a supravegheat unda de viitură de pe râul Siret, în vederea atenţionării la timp a populaţiei şi a autorităţilor locale pentru evacuarea zonei.

La Hălăuceşti, în judeţul Iaşi, militari de la Batalionul 198 Logistic acţionează pentru salvarea şi evacuarea persoanelor şi bunurilor afectate de inundaţii şi înalţă digul de protecţie, iar la Dorohoi, în judeţul Botoşani, se continuă decolmatarea drumurilor de acces.

În ultimele 24 de ore, circa 350 de militari din Ministerul Apărării Naţionale au intervenit, la solicitarea autorităţilor publice locale, în judeţele Botoşani, Neamţ, Iaşi şi Bacău pentru salvarea populaţiei afectate de inundaţii şi pentru limitarea efectelor acestora în localităţile calamitate.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: , , , , , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.