Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Traian Basescu a gasit o metoda prin care sa fie consumata si resursa de zbor a elicopterelor militare

În goana după reduceri de tot felul, Traian Băsescu a decis (cu mâna altuia bineânţeles) desfiinţarea câtorva sute de spitale neperformante.

Prezent la o emisiune la TVR1, miercuri seara, Preşedintele României, Traian Băsescu, si-a exprimat satisfacţia pentru reducerile de tot felul efectuate de guvern. Cea mai mare mulţumire a fost când s-a atins problema reducerilor de personal precizând că acestea vor continua şi în 2011.

Pentru că sistemul sanitar se află de ceva vreme în descompunere, Preşedintele a ţinut să liniştească populaţia, declarând că anul viitor vor fi desfiinţate câteva sute de spitale neprformante, medicii disponibilizaţi de aici urmând să încadreze locurile vacante lăsate de medicii convinşi de Traian Băsescu să emigreze.

La întrebarea cum va fi asigurată asistenţa medicală în zonele unde spitalele vor fi desfiinţate, Traian Băsescu a precizat că vor zi achiziţionate 10 (zece) elicoptere sanitare folosindu-se bani alocaţi pentru securizarea spaţiului Shengen şi elicoptere militare.

Referindu-se la aportul aviaţiei militare în această “combinaţie”, Preşedintele a subliniat că elicpterele militare stau degeaba fiind pregătite doar pentru război, fiind folosite doar la instruire, iar prin noua colaborare piloţii militari vor putea să se antreneze suplimentar.

Dacă ar fi să judecam strict după eficienţa economică şi nevoia de instruire a aviaţiei militare măsura ordonată de Comandantul Suprem poate fi considerată ca fiind salutară. Oricum una dintre misiunile de bază ale elicopterelor militare fiind cea de tip MEDEVAC. Gândindu-ne însă că şi elicopterele militare au o resursă de zbor limitată, majoritatea fiind de cel puţin 20 de ani vechime, ramâne de văzut cât timp vor putea zbura înainte de a fi oprite de la zbor.

Că doar nu o să fie compensată închiderea a câteva sute de spitale cu 10 elicoptere civile si vreo 3-4 militare?

InfoMondo Militar

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Traian Basescu a gasit o metoda prin care sa fie consumata si resursa de zbor a elicopterelor militare”

  1. Cip says:

    “…elicopterele militare stau degeaba fiind pregătite doar pentru război, fiind folosite doar la instruire, iar prin noua colaborare piloţii militari vor putea să se antreneze suplimentar.”
    Da, da, iar tanchistii si tancurile care nu au ajuns in Afganistan sa agate plugurile si in brazda, infanteria la cules cartofi, genistii (intre sezoanele de inundatii numai) sa se ocupe de vre-un alt canal dar mai mare decat cel pe care-l avem acum, si uite asa toata armata ar putea sa se antreneze suplimentar. Luate-ar dracu!