Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Traian Băsescu a primit-o pe Ellen Tauscher, subsecretar de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională

Pe agenda Preşedintelui Traian Băsescu s-a aflat primirea, pe 3 mai, la Palatul Cotroceni, a doamnei Ellen Tauscher, subsecretar de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională.

“Cu această ocazie, şeful statului şi-a exprimat satisfacţia faţă de evoluţia discuţiilor bilaterale asupra Acordului privind amplasarea pe teritoriul României a unor elemente ale sistemului american antirachetă, apreciind că procesul de negociere se apropie de finalizare”, se aratî în comunicatul de presă al Preşedinţiei României.

La rândul său, dna.  Ellen Tauscher a subliniat că “Administraţia Obama a ales România şi datorită relaţiei bilaterale speciale, de care este foarte mulţumită”.

Şeful statului a transmis felicitări pentru operaţiunea remarcabilă a forţelor speciale americane, în urma căreia a fost eliminat liderul Al Qaeda, Osama bin Laden. La rândul său, subsecretarul de stat american a apreciat că, dincolo de contribuţia la războiul antiterorist, operaţiunea din Pakistan a adus linişte sufletească familiilor victimelor şi supravieţuitorilor atentatelor din 11 septembrie 2001. În context, a subliniat rolul deosebit de important al României, ca aliat al SUA, în combaterea terorismului.

Pe agenda discuţiilor au mai figurat subiecte precum situaţia din Orientul Mijlociu, cooperarea dintre SUA şi Uniunea Europeană şi starea economiei în SUA şi în Europa.

Sursa: comunicat de presa al preşedintiei României

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.