Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Traian Băsescu: “Dacă Statele Unite şi aliaţii săi atacă Iranul, România “va acţiona alături de aliaţii săi”

Într-un interviu acordat în Japonia cotidianelor The Yomiuri Shimbun şi The Daily Yomiuri, Preşedintele României, Traian Băsescu, a afirmat că speră ca Parlamentul să aprobe planul american antirachetă înaintea summitului NATO de la Lisabona, de la sfârşitul acestui an.

Băsescu a respins îngrijorările Rusiei. “Nu este o apărare împotriva Rusiei. Este un sistem de apărare împotriva unor state … ca Iranul şi Coreea de Nord”, a adăugat el.

Băsescu a descris programul nuclear iranian ca fiind “netransparent”.

Dacă Statele Unite şi aliaţii săi atacă Iranul, România “va acţiona alături de aliaţii săi, ca membru NATO şi UE”, a declarat Băsescu, arătându-se însă precaut în legătură cu folosirea forţei pentru rezolvarea problemei nucleare iraniene.

“Sperăm să nu fie un conflict militar”, a declarat el. “Ar trebui să aplicăm presiuni economice şi politice, dar ar trebui să continuăm şi dialogul diplomatic”, a explicat preşedintele român.

sursa:  The Daily Yomiuri

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Traian Băsescu: “Dacă Statele Unite şi aliaţii săi atacă Iranul, România “va acţiona alături de aliaţii săi””

 1. Marlon Juvet says:

  A uitat să precizeze la categoria “presiuni”, pe lângă economice şi politice, şi pe cele psihologice. Exact cheştiile în care Măreţu’ şi Unicu’ este expert. Speak softly and carry a big stick! Trăiţi!

 2. barrakuda73 says:

  Asta a pierdut contactul cu realitatea, urmeaza sa moara.

 3. bibi in the sky with diamonds says:

  Cand a precizat, inainte sa intre la tomograf, sau dupa ce a iesit de-acolo? Ca e foarte important de stiut! Hahahaha!!!

 4. Nimeni says:

  Lumeeeee, e nebun!!!!!!!!

 5. JUDEX says:

  Basescu sa faca Referendum, sa vedem ce zice POPORUL, nu sa angreneze armata in aventuri… americane. s-au face referendum numai cand sunt alegeri? Cred ca Presedintele, Comandant al CSAT, are grave probleme de sanatate, care-i pun in pericol capacitatea decizionala si ne pot face viata un cosmar sau o drama. Istoria cunoaste multe cazuri: Nero, Hitler, Stalin, si altii…