Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Traian Băsescu: “este probabil prima dată când serviciile secrete nu se amestecă în procesul electoral”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat pe data de 16 noiembrie că “a dat instrucţiuni instituţiilor statului subordonate CSAT să nu se amestece în disputa politică creată în jurul fugii lui Omar Hayssam şi a apreciat că este “probabil prima dată când serviciile secrete nu se amestecă în procesul electoral”.
“Ţin să menţionez că am dat instrucţiuni ferme tuturor instituţiilor statului, nu cumva să se amestece în această dispută politică, vorbesc de instituţiile statului subordonate CSAT”, a precizat şeful statului luni, în cadrul unei declaraţii de presă ulterioare unei conferinţe a fostului procuror Ciprian Nastasiu despre cartea scriitorului româno-american Victor Gaetan, care ar urma să apară sub titlul “Prădarea României” şi care conţine mărturia sa din perioada Omar Hayssam, dar şi despre dosarele pe care le avea în lucru înainte de a fi revocat”.

“Acum vedem ce valoare au aceia care tot timpul strigau faptul că preşedintele manipulează serviciile”. Iată cu ce se ocupă. Şi, cel puţin până în momentul de faţă, şi le mulţumesc pentru acest lucru, şi SRI şi SIE şi Parchetul General, şi DNA au rămas într-o neutralitate care le onorează. Este probabil pentru prima dată când serviciile secrete nu se amestecă deloc în procesul electoral, se amestecă însă rebuturile din unele ministere şi oamenii politici”, a mai precizat Şeful statului.

Fostul procuror Ciprian Nastasiu a făcut, luni, o conferinţă de presă despre cartea scriitorului româno-american Victor Gaetan, care ar urma să apară sub titlul “Prădarea României” şi care conţine mărturia sa din perioada Omar Hayssam, dar şi despre dosarele pe care le avea în lucru înainte de a fi revocat.

Astfel, Nastasiu a afirmat că, pe 2 iulie 2008, cu o zi înainte să fie revocat, el ceruse prelungirea autorizaţiei de interceptare pentru mai multe persoane din dosarul spionajului energetic. Numele acestora erau şi ale unor apropiaţi ai preşedintelui Traian Băsescu.

“Era pe subminarea economiei naţionale, era pe alt subiect. Pentru că, la data de 2 iulie, am făcut cererea de prelungire a monitorizării la Curtea Supremă de Justiţie şi am aflat în 3 iulie că am fost revocat, scurt! Deci ce să mai, s-a terminat. Exista o autorizaţie de monitorizare a acestei grupări, nu pe mandat – pe autorizaţie de interceptare emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deci erau şi mogulii, era Dan Voiculescu, era Bogdan Chireac, Elena Udrea, Stolojan, Cocoş, Verestoy Attila, deci erau. De pe autorizaţii judecătoreşti 30 plus încă 30, eu am prins prelungirea, deci mi s-a emis prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului. Eu si colegul meu din dosar, domnul Cristescu.”, a afirmat Nastasiu, subliniind că procurorul Doru Cristescu este acum “un tânăr pensionar”.

Sursa: NewsIn

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Traian Băsescu: “este probabil prima dată când serviciile secrete nu se amestecă în procesul electoral””

  1. Altfel says:

    Daca este nevoie ca presedintele sa dea dispozitii speciale pentru ca serviciile secrete sa nu se amestece in procesul electoral, atunci statul roman isi poate pune funia de gat sa se spanzure, ca oricum nu exista. Iar daca nimeni din acele servicii nu protesteaza, inseamna ca are dreptate presedintele si atunci trebuie si acele servicii sa-si puna funia de gat. Asta, daca nu cumva, dispozitia cu pricina o fi urmarit, de fapt, ca serviciile respective sa nu se apuce sa confirme vreunul dintre zvonurile care bantuie prin piata!