Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Traian Băsescu: “utilizaţi facilităţile din Ordonanţa de Guvern nr. 111/2007″

Preşedintele Traian Băsescu a spus în cadrul bilanţului Armatei române pe 2008, că este cazul “să se apeleze la credite externe pentru achiziţia de echipamente strategice”.
„Vă cer să utilizaţi facilităţile din Ordonanţa de Guvern nr. 111/2007, care permite finanţarea din credite şi să declanşaţi măcar unul dintre cele şapte programe strategice ale Armatei”, le-a transmis Băsescu comandanţilor militari.

Preşedintele a insistat ca, până la următoarea şedinţă a CSAT, ministerul Apărării să decidă care dintre programele strategice se vor declanşa.

Două programe de înzestrare sunt considerate, în acest moment, prioritare: achiziţia de avioane de luptă (în valoare estimată la 4 miliarde de euro) şi cumpărarea de transportoare amfibii blindate Piranha (program aflat în derulare).

Sursa: Evenimentul Zilei

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Traian Băsescu: “utilizaţi facilităţile din Ordonanţa de Guvern nr. 111/2007″”

 1. DE CE BAL says:

  Si avioanele sa fie americane, nu-i asa?
  Ca doar ministerul va decide, nu presedintele si nici pilotii tineri…

 2. Ando says:

  Armata care sa se doteze cu credite ?

 3. DE CE BAL says:

  Domnule Ando,

  Strangerile de mana ale lui Basescu, din finalul bilantului erau urmarea avertizarii ca va fi primit cu ostilitate de militari. Asa ca a venit cu povestea cu creditele…
  A zambit amar o sala cu mii de oameni in uniforma. Fostul ofiter superior de marina venea cu brasoave in fata unor oameni umiliti: deaorece nu au salariile cele mai mari din tara, nu au pensii de lux, au doar cea mai incredibila meserie: SA OMOARE ORICAND DIN DRAGOSTE DE TARA!
  Din fericire, domnule Ando, ce se scrie in acest spatiu electronic se raporteaza imediat la SRI.
  Basescu este in cel mai critic moment al carierei sale. Armata NU il mai vrea. Pentru simplul motiv ca a fost demagog si nu a aparat conditia profesionistilor militari, de ieri ( ca el!) si de azi.
  Ministerul rival, cel de Interne, are toate motivele, acum sa ii doreasca plecarea.
  PSD il va vota, cu binecuvantarea lui Iliescu pe Crin.
  Asa ca Blaga si ai lui pot sa cante prohodul.
  Sau sa cheme elicopterul.
  Ar mai fi ceva timp…

 4. Ando says:

  Sunt convins de interesul pt acest spatiu electronic. Dar sunt surprins pt dezinteresul pe care multi oameni care au ceva de spus nu il folosesc !

 5. DE CE BAL says:

  Multi experti si decidenti militari citesc InfoMondo Militar. Inclusiv la Bruxellles. Din prudenta – a se intelege constiinta faptului ca si mesajele electronice sunt monitorizate – se mentin in expectativa.