Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Traian Băsescu: vom dezvolta parteneriate strategice cu SUA şi Franţa

Într-un interviu acordat Radio Europa Liberă, Preşedintele Traian Băsescu, a spus că “doi piloni importanţi în politica externă a ţării noastre sunt dezvoltarea unor parteneriate puternice strategice cu Statele Unite şi cu Franţa.
“Obiectivul ambelor ţări (n.r. Statele Unite şi România)  este consolidarea parteneriatului strategic în ambele dimensiuni, atât cea de securitate, cea militară, în care am oferit facilităţi militarilor americani în bazele militare româneşti de la Kogălniceanu, de la Babadag şi din alte locuri; participăm împreună cu trupe în afara frontierelor”.

“Vă pot spune că un parteneriat la fel de puternic dezvoltăm cu Franţa, în interiorul Uniunii Europene. Şi este un parteneriat care vine rapid din urmă, iar pentru noi, cele două parteneriate strategice, cu Statele Unite şi cu Franţa, sunt doi piloni extrem de importanţi”, a mai spus Traian Băsescu.

Sursa: NewsIn

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Traian Băsescu: vom dezvolta parteneriate strategice cu SUA şi Franţa”

 1. RUMANU says:

  Un lucru nou spus de domnul presedinte Basescu. Parteneriat strategic cu Franta?!!! Oare ce le vom oferi francezilor? O fi avand legatura cu afacerea Dacia-Renault? Si daca e asa, deja am si un raspuns: miile de hectare de langa Titu oferite francezilor, loc unde cateva au fost unitati militare de aviatie si parasutisti, in prezent fiind dezvoltat un mare centru de cercetari al firmei Renault. Pacat de acea pista betonata si mai ales de locatie (in apropierea capitalei si foarte bine camuflat).

 2. DE CE BAL says:

  Impecabil, domnule…RUMANU. Este cel mai bun comentariu al dvs. Felicitari!

 3. Schwartzkopff says:

  domnule RUMANU,
  Nu stiu ce le vom oferi francezilor dar stiu ca francezii au oferit cateva lucruri esentiale pentru Romania ne azi: civilizatie, modernism, o elita politica prin sec IX, ni l-au dat pe Carol Davila sa fondeze medicina si invatamantul medical tot prin sec IX etc. Si problema nu cred ca poate fi pusa asa atata timp cat francezii si nu noi romanii sunt cei “expansivi”, dornici sa-si extinda cultura, influenta etc.
  Cat priveste miile de hectare….. sa fim seriosi! Doar daca ramanem cantonati in trecut putem privi lucrurile asa. Azi nimic din ce este la suprafata nu mai este camuflat (incercati google earth).
  Deci orice parteneriat cu state “de mana intai”, cum spunea Cioran, este un lucru din care Romania are de castigat.