Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Transfer de autoritate între britanici şi americani în Afganistan

Trupele britanice dislocate în regiunea Sangin din provincia Helmand, vor preda responsabilitatea securităţii regiunii trupelor americane.

Retragerea celor circa 1.000 de militari britanici aflaţi în zona Sangin va începe peste câteva luni.

Restrângerea responsabilităţilor britanicilor în Helmand a început în iunie când Marea Britanie a predat unui general american comanda operaţiilor din provincie, concomitent cu suplimentarea efectivelor americane în Afganistan.

Marea Britanie are în prezent dislocaţi aproximativ 9.500 de militari în Afganistan, al doilea contingent din cadrul ISAF, după Statele Unite.

Helmand este alături de Kandahar, provincia cu rata cea mai ridicată a atacurilor executate de insurgenţi.

99 dintre cei 312 militari britanici ucişi în Afganistan de la începutul operaţiunilor şi-au pierdut viaţa în regiunea Sangin.

Premierul britanic, David Cameron, a afirmat, la 25 iunie, că speră ca trupele britanice să revină în ţară în următorii cinci ani, fără a stabili însă un calendar precis al retragerii.

sursa: BBC

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.