Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Transfer de autoritate între trupele româneşti din Afganistan

În baza românească din provincia Zabul a avut loc transferul de autoritate pentru partea de nord-est a zonei de responsabilitate a structurilor româneşti prezente în Afganistan, între Batalionul 33 Manevră POSADA şi Batalionul 812 Manevră “Şoimii Carpaţilor”.

La activitate au fost prezenţi, alături de militarii celor două batalioane, colonelul James Blackburn, comandantul Combined Team Zabul, colonelul Nicolae Ciocoiu, reprezentantul Statului Major General, comandanţii structurilor militare româneşti din provincia Zabul, celor doi comandanţi, locotenent-colonelul Costel Ionescu, comandantul Batalionului 33 Manevră şi locotenent-colonelul Cornel Scurt, comandantul Batalionul 812 Manevră, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale afgane şi comandanţi ai structurilor din cadrul Forţelor Naţionale de Securitate Afgane.

Batalionul 812 Manevră “Şoimii Carpaţilor” s-a alăturat astfel Batalionului 811 Manevră “Dragonii Transilvani”, aflat în Afganistan de aproximativ două luni. Ambele batalioane fac parte din Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan” din Bistriţa, care este şi principalul generator al componentei de comandă, control şi stat major Combined Team Zabul.

Brigada 81 Mecanizată “General Grigore Bălan” din Bistriţa este prima mare unitate din Armata României care are dislocate în teatrul de operaţii, în acelaşi timp, două batalioane de manevră şi o componentă de comandă şi stat major de nivel brigadă.

Militarii brigăzii au la activ numeroase misiuni externe, fiind prezenţi în teatrele de operaţii din afara ţării din anul 1996. Ei au participat la misiunile asumate de Armata României în Angola, Kosovo, Irak şi Afganistan.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Transfer de autoritate între trupele româneşti din Afganistan”

  1. catalin says:

    Misiune usoara si fara incidente!