Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Translator irakian, angajat al trupelor americane din Irak, ucis de propriul fiu

Un insurgent Al Qaeda din Irak şi-a împuşcat mortal tatăl. Motivul: tatăl, Hameed al-Daraji, în vârstă de 50 ani, lucra ca şi contractor şi translator pentru trupele militare americane din Irak.
Fiul şi-a ucis tatăl în timp ce acesta din urmă dormea. Crima s-a produs în Samarra, fost fief insurgent situat la aproximativ 95 de km nord de Bagdad.

Victima fusese angajatul americanilor încă din 2003, de când aceştia l-au arestat pe Saddam Husein.

Fiul ucigaş, împreună cu un văr de-al său au fost arestaţi şi datorită apartenenţei lor la mişcarea de insurgenţă, apartenenţă recunoscută de ei după arestare. Poliţia îl caută pe unul dintre fraţii ucigaşului care a fost părtaş şi el la crimă şi care a dispărut.

Sursa:  Associated Press

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Translator irakian, angajat al trupelor americane din Irak, ucis de propriul fiu”

  1. altfel says:

    In urma cu ceva vreme, in Romania, un astfel de gest, comis de un fiu impotriva tatalui sau care colabora cu agresorii, ar fi fost omagiat. Sunt sigur ca si in SUA, daca ar fi ocupate de o forta straina, ar fi tot omagiat un astfel de gest.