Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Transnistria cere Rusiei suplimentarea militarilor staţionaţi pe teritoriul ei

Conducerea politică a Transnistriei a cerut Moscovei “să îşi suplimenteze trupele de pe teritoriul separatist revenind la nivelul lor din 1992, adică 2.000 de oameni, relatează The Moscow Time, preluat de Deutsche Welle.
În prezent, Rusia are dislocaţi circa 500 de militari în Transnistria.

Aceştia fac parte din o forţă de menţinere a păcii, alături de un număr egal de militari moldoveni şi respectiv membri ai miliţiei transnistrene.

În Tiraspol – explică publicaţia rusă – există temeri că Transnistria va fi obligată să ia parte la o unire “artificială” cu România, împreună cu restul Moldovei.

“Transnistria, mai spune publicaţia rusă, se consideră din punct de vedere istoric  parte a Ucrainei. Majoritatea locuitorilor regiunii transnistrene s-au exprimat într-un referendum desfăşurat la 17 septembrie 2006 pentru independenţa Transnistriei şi aderarea ei ulterioară la Rusia”.

Transnistria şi-a declarat independenţa faţă de Republica Moldova la 2 septembrie 1990, dar aceasta nu este recunoscută pe plan internaţional.

Rusia şi-a luat angajamentul, la summitul OSCE din 1999 de la Istanbul, să-şi retragă trupele şi armamentul din Transnistria, dar până în prezent nu şi-a respectat această promisiune.

Sursa: Deutsche Welle

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.