Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Tratatul ruso-american START – finalizat în proporţie de 95%

Acordul ruso-american privind dezarmarea nucleară (START) este “definitivat în proporţie de 95%”, a declarat preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, citat de RIA Novosti, preluat de Hotnews.
“Negocierile se derulează bine, am căzut de acord asupra a 95% din chestiunile noului Acord”, a afirmat el.

“Sunt optimist în ceea ce priveşte finalizarea Acordului”, a mai adăugat el.

O nouă rundă de consultări ruso-americane pe marginea Acordului s-a derulat joi, 21 ianuarie, la Moscova, cu uşile închise, potrivit unei surse militaro-diplomatice ruseşti.

Negocierile asupra Tratatului START ar trebui reluate la începutul lui februarie, a anunţat ministrul rus al Afacerilor Externe,  Serghei Lavrov.

Tratatul privind dezarmarea nucleară, pe marginea căruia delegaţiile rusă şi americană negociază de peste şase luni, urmeaza să înlocuiască START 1, care a fost încheiat în 1991 şi a ieşit din vigoare în data de 5 decembrie 2009.

Presedintii Dmitri Medvedev şi Barack Obama au stabilit în iulie, anul trecut,  obiectivul de a reduce  numărul de focoase nucleare astfel încât acesta să se situeze în intervalul 1.500 – 1.675 pentru fiecare dintre cei doi foşti inamici ai Războiului Rece, iar numărul de vectori capabili să le transporte, între 500 si 1.100.

Sursa: RIA NovostiHotnews

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.