Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Trupele libiene au bombardat un oras istoric

In cursul zilei de 11 iunie forţele fidele dictatorului libian Muammar Gaddafi, au bombardat oraşul istoric Ghadames, situat la aproximativ 600 km sud-vest de Tripoli.

Acestea sunt primele confruntări ce au loc în acest sector între forţele loiale şi rebeli de la declanşarea insurecţiei la 15 februarie împotriva colonelului Gaddafi.

“Batalioanele lui Gaddafi au bombardat oraşul arheologic Ghadames pentru prima dată de la declanşarea revoluţiei”, a indicat o sursă a rebelilor.

Ghadames, cunoscut sub numele de “Perla deşertului”, este unul dintre cele mai vechi oraşe din regiunea presahariană. Situat lângă graniţele cu Tunisia şi Algeria, acest oraş este înscris în patrimoniul mondial al UNESCO din 1986.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Trupele libiene au bombardat un oras istoric”

  1. aladin says:

    Asa cum este formulat articolul reprezinta argument in plus impotriva regimului Gaddafi. Sunt curios ce inseamna a bombarda orasul respectiv, cat de mult s-a bombardat si care sunt efectele asupra populatiei si monumentelor istorice. As fi curios sa citesc si sa compar si un comunicat al regimului Gddafi pe acelasi subiect.