Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Trupurile neînsufleţite ale militarilor căzuţi în misiune în Afganistan se întorc acasă

Militari români cazuti in Afganistan.foto arhiva MApN

Militari români cazuti in Afganistan.foto arhiva MApN

Azi, 25 septembrie, cei doi militari români decedaţi în misiune în Afganistan se întorc acasă. Din păcate, se întorc trupurile neînsufleţite. Despre această reîntoarcere acasă, nespus de tristă şi de dureroasă, informează un comunicat de presă al MApN.

Astfel, biroul de presă al MapN anunţă “repatrierea militarilor căzuţi la datorie în Afganistan”.

“Trupurile neînsufleţite ale sublocotenenţilor post-mortem Vasile Claudiu Popa şi Adrian Postelnicu, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, vor fi repatriate cu o aeronavă militară a Forţelor Aeriene Române care va ateriza astăzi, 25 septembrie, în jurul orei 17.30, la Flotila 90 Transport Aerian din Otopeni”, se menţionează în comunicatul MApN.

Tot în acelaşi comunicat se mai menţionează faptul că, “ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa, şi şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, vor fi prezenţi la ceremonie”.

Pe aeroport se va desfăşura şi o scurtă ceremonie militară şi religioasă, organizată cu prilejul repatrierii trupurilor neînsufleţite ale celor doi militari.

Dumnezeu să-i odihnească în pace! Păcat de două vieţi stinse în floarea vârstei şi în plină putere!
InfoMondo Militar transmite sincere condoleanţe şi întreaga compasiune familiilor îndoliate.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Trupurile neînsufleţite ale militarilor căzuţi în misiune în Afganistan se întorc acasă”

  1. Bure Bista says:

    Drum bun alaturi de escadrila din Ceruri si alaturi de ceilati camarazi din ceruri ai Fortelor pentru Operatii Speciale.

    Dumenzeu sa va tina un loc Special alaturi de Tiberiu, de fratii de arme de la Tuzla, de…., de……

    Deja lista e prea lunga in istoria asta atat de scurta a FOS