Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“Tun” cu laser împotriva rachetelor testat cu succes de americani

Armata SUA a testat cu succes un “tun” cu laser, destinat deistrugerii rachetelor.

Tunul, instalat la bordul unui avion, 747-400F jumbo modificat, a reuşit doborârea deasupra coastelor Californiei a unei rachete încă din faza de pornire.

Sistemul de direcţie al “Laserului Aeropurtat” a detectat  cu exactitate racheta lansată de pe o platformă marină dispusă în larg la Point Mugu. Testul a demonstrat cum poate fi utilizat un fascicul de energie concentrat împotriva rachetelor aflate în zbor.

Structura de comunicare a Armatei SUA, care a informat asupra testului, a făcut referire “la o dezvoltare revoluţionară”. Potrivit acesteia, racheta a fost lansată de pe o platformă mobilă maritimă şi a fost identificată de către senzorii noii arme în câteva secunde. Întreaga procedură, de la lansare până la distrugere, a durat numai două minute.

De asemenea, o a doua rundă de testare a fost încununată de succes. Tunul cu laser a lovit atunci o rachetă trasă de la sol de pe insula Sfântul Nicolae.

Iniţial, Armata SUA a plănuit testarea armei cu laser acum doi ani.

Laserul aeropurtat este parte a scutului antirachetă controversat dezvoltat de americani de mai mult timp. Acesta este pregătit să doboare rachetele intercontinentale inamice chiar în fazele lor de lansare.

sursa: Reuters

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.