Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Turcia a trimis avioane militare la granita cu Siria

Se pare că tensiunile la frontiera turcă cresc. Astfel, armata turcă a anunţat că a trimis avioane militare la frontiera cu Siria. Aceasta, urmare a faptului că elicoptere siriene s-au apropiat de frontiera turcă în trei reprize, sâmbătă, 30 iunie.
Statul Major turc a precizat că nu a fost încălcat spaţiul aerian turc, citează MEDIAFAX.
El a precizat că a trimis patru avioane de luptă F-16 de la baza sa din Incirlik (sud), după ce elicoptere siriene au survolat zona situată la aproximativ şase kilometri de frontieră, în apropiere de provincia turcă Hatay.

Armata turcă a precizat că a trimis alte două avioane F-16 de la baza sa din Batman (sud-est), în timp ce un elicopter sirian a fost reperat în apropiere de frontieră, lângă provincia Mardin (sud-est).

Tensiunea este puternică la frontiera turco-siriană, după ce Damascul a doborât pe 22 iunie un avion turc F-4 Phantom în Marea Mediterană, în apropiere de Siria.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.