Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Turcia anulează aplicaţiile militare aeriane la care urma sa participe si Israelul

Turcia a anunţat că anulează aplicaţiile militare aeriene care trebuiau să înceapă pe 12 octombrie şi  la care urmau să participe şi avioane israeliene.

Oficiali din cadrul  Ministerului de Externe de la Ierusalim au menţionat că Turcia a motivat că “nu este interesată în participarea Israelului din cauza operaţiunii militare din Fâşia Gaza de la începutul acestui an”.

De asemenea, se apreciază că Turcia se teme că aceste exerciţii comune cu Israelul să nu fie interpretate ca o pregătire a unei acţiuni împotriva instalaţiilor nucleare iraniene.

Observatori politici menţionează că este încă o verigă în lanţul de răcire a relaţiilor dintre Ierusalim şi Ankara în domeniul apărării. În luna august, Turcia a efectuat exerciţii militare navale la care au participat şi două nave israeliene şi care s-au încheiat cu succes.

Sursa: RADOR

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.