Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Turcia: au început procesele împotriva ofiţerilor consideraţi complotişti

În Turcia a debutat procesul împotriva unor ofiţeri de rang înalt, acuzaţi că au planificat atacuri împotriva comunităţilor creştină şi mozaică din ţară.

În faţa unui tribunal cu juraţi din Istambul sunt aduşi 33 de inculpaţi, între care amiralul Kadir Sagdic, unul din ofiţerii cu rangul cel mai înalt ai marinei turce.

Militarii sunt acuzaţi că au urzit un plan care urmărea discreditarea guvernului condus de premierul Recep Tayyip Erdogan prin atentate împotriva minorităţilor religioase.

Parchetul solicită pedepse de până la 15 ani închisoare, acuzaţii susţin că sunt nevinovaţi.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Turcia: au început procesele împotriva ofiţerilor consideraţi complotişti”

  1. micutzul says:

    Din cate stiu eu in Turcia , conform Constitutiei armata este garantul statului laic. Nu stiu de ce, nu vreau sa fiu carcotas dar cred ca cei vinovati sunt cei din guvern, iar militarii de fapt voiau , cred eu , sa faca ce stiu mai bine, adica sa apere Constitutia.

  2. micutzul says:

    Türkiye’de, devletin Anayasasına göre biliyor musun laik ordusunun garantör olduğunu seçin. neden huysuz olmak istemiyorum ama hükümetin suçlu olduğunu düşündüğünü biliyorum, değil mi aslında, ben daha iyi, bu Anayasa müdafaa etmektir biliyorum düşünüyorum asker istedi.