Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Turcia dă 16 miliarde de dolari pe 100 de avioane F-35

Ministrul turc al Apărării, Ismet Yilmaz, a declarat că Turcia intenţionează să achiziţioneze 100 de avioane de vânătoare americane de tip F-35 Joint Strike Fighter (JSF) în valoare estimată de 16 miliarde de dolari.

“Turcia intenţionează să achiziţioneze 100 de avioane F-35, două fiind livrate în 2015″, a declarat ministrul în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri în Parlament, conform Milliyet.

Turcia este asociată acestui proiect aeronautic major şi anunţase anterior că intenţionează să cumpere 100 de exemplare F-35 pentru a îşi înlocui flota compusă din avioane F-4 McDonnell Douglas şi Falcon F-16.

Este o premieră faptul că un responsabil turc anunţă costul proiectului pe care Turcia îl va suporta. Ministrul a mai menţionat şi că va reconsidera numărul aparatelor de zbor pe care ţara sa le va cumpăra.

F-35 este un avion multirol produs de Lockheed Martin dotat cu o tehnologie stealth,  care îl face invizibil pe radare.,

Pentagonul a confirmat recent că preţul de cumpărare al avionului va creşte din cauza întârzierilor şi a numărului mai mic de comenzi venite din partea ţărilor aliate.

F-35 este cel mai costisitor program de înarmare al Pentagonului, selectat de către Statele Unite şi alte opt ţări: Marea Britanie, Italia, Olanda, Turcia, Canada, Australia, Danemarca şi Norvegia. Şi Israelul a optat pentru acest program.

sursa: Milliyet

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Turcia dă 16 miliarde de dolari pe 100 de avioane F-35”

  1. Fenchea Marius says:

    Din ciclul ei au cu ce!
    Noi nu vom mai avea nimic deocamdata……..

  2. Patrik says:

    …ce va spuneam eu??!!