Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Turcia: noi arestări în cazul tentativei de lovitură militară de stat

Poliţia din Turcia a arestat încă patru generali în rezervă, acuzaţi că ar fi pus la cale un complot care ar fi urmărit răsturnarea guvernului. Potrivit agentiei de presă Anadolu, preluată de Deutsche Welle,  “au fost reţinuti cel puţin 19 ofiţeri, majoritatea în rezervă, iar arestările au fost efectuate în 14 oraşe”.
Poliţia a confirmat efectuarea acestor arestări, dar nu a precizat cu exactitate numărul celor care au ajuns după gratii.

Canalul de televiziune privat NTV, citând surse judiciare, a anunţat că numărul suspecţilor arestaţi este de aproximativ 95, mulţi dintre ei fiind ofiţeri activi.

Aproximativ 40 de ofiţeri – multi dintre ei având grad de generali sau amirali – au fost deja inculpaţi pentru o tentativă de lovitură de stat în perioada 2003-2005 împotriva guvernului condus de premierul Recep Tayyip Erdogan.

Sursa: Deutesche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.