Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Turul de forţă al ministrului Apărării şi al Şefului SMG s-a încheiat în garnizoana Miercurea-Ciuc

Aspect de la şedinţa de autoevaluare a Brigăzii 61 Vânători de Munte - foto Laurenţiu Andriesei

Turul de forţă al ministrului Apărării şi al Şefului SMG s-a încheiat în garnizoana Miercurea-Ciuc, la şedinţa de autoevaluare a Brigăzii 61 Vânatori de Munte “General Virgil Bădulescu”.

Ministrul Duşa a apreciat activitatea personalului unităţii şi rezultatele foarte bune obţinute în procesul de instruire. Ministrul a subliniat “importanţa existenţei vânătorilor de munte în judeţele Harghita şi Covasna ca factor de stabilitate în zonă”, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

Referindu-se la anul 2013, ministrul Apărării a declarat şi la Miercurea Ciuc ceea ce spusese şi în celelalte garnizoane, că: “Ministerul Apărării Naţionale este printre puţinele ministere cu creştere bugetară în 2013 dar trebuie luate măsuri ferme pentru stabilirea cât mai realistă a obiectivelor, în funcţie de resursele existente”.

Efortul deosebit depus de vânătorii de munte şi munca acestora în condiţii de austeritate au fost apreciate şi de şeful Statului Major General. Acesta i-a felicitat pe vânătorii de munte pentru întreaga lor activitate depusă “în slujba Armatei României”.

În cadrul unei declaraţii de presă susţinute tot la Miercurea Ciuc, ministrul Apărării Naţionale a subliniat că “simbolurile naţionale ale României trebuie respectate, impunându-se măsuri dure în cazul în care se aduce ofensă acestora”.

La întrebarea referitoare la aplicarea legii în cazul nerespectării simbolurilor statului român în aceste regiuni, Mircea Duşă a declarat:

“Sigur că anumite chestiuni punctuale, care creează suspiciuni, trebuie rezolvate şi trebuie rezolvate de către instituţiile abilitate ale statului, fie că este vorba de contravenţii sau, uneori, chiar de cazuri mai grave. Pentru că, până la urmă, dacă nu există o sancţiune în lege pe alte elemente decât cele pe contravenţii, totuşi, instituţiile statului trebuie să se sesizeze şi, probabil, trebuie să plece de la cei care sunt abilitaţi de lege în acest domeniu şi să acţioneze în aşa fel încât simbolurile României să fie respectate şi să nu avem discuţii de acest gen în cele două judeţe (n.r. – Harghita şi Covasna). Sigur că atunci când se aduce ofensă simbolurilor statului român trebuie luate măsuri dure în acest sens”, a subliniat Duşa, citat de MEDIAFAX.

Referitor la autonomia acestei regiuni, ministrul a declarat că aceste discuţii “nu îşi au rostul în 2013″.

“Eu cred că discuţiile inutile legate de autonomie şi de faptul că unii, cu mintea mai înflăcărată, tot încearcă să agite spiritele în cele două judeţe nu sunt normale şi ştiu foarte bine, pentru că sunt din acest judeţ, că românii şi maghiarii din Harghita şi Covasna trăiesc în bună înţelegere şi nu este cazul să mai facem astfel de afirmaţii în 2013″, a spus Duşa.

Ministrul Duşa, consideră că “autorităţile locale din cele două judeţe trebuie să fie preocupatede problemele legate de starea economică, de crearea de locuri de muncă şi alte domenii care interesează populaţia”, şi nu de agitarea spiritelor.

Sursa> comunicat de presă al MApNMEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Turul de forţă al ministrului Apărării şi al Şefului SMG s-a încheiat în garnizoana Miercurea-Ciuc”

 1. Gheo says:

  Toata admiratia pentru domnul ministru Dusa, deoarece este vocal in ceea ce priveste luarea unor masuri dure in cazul in care se aduc ofense simbolurilor nationale ale Romaniei.

 2. indisciplinatu says:

  Declaratii politice, bineinteles.
  Armata nu are cum sa sanctioneze terfelirea simbolurilor nationale, e treaba altor institutii, care tac, din pacate.
  Oricum, trebuie sa le aratam “pisica” la unguri, dar in acelasi timp, trebuie sa “hranim” pisica cu ce trebuie, nu s-o lasam sa moara de foame.

 3. LICA says:

  Cinste lui, asa ar trebui sa raspundem si noi tuturor celor care se vaita ca nu le acordam libertati. Ar trebui sa inteleaga ca nu poporul roman este dator sa se adapteze in propria tara, ci ei trebuie sa se adapteze fara vociferari.
  Dacă şi primii miniştri din alte state ar avea coloană vertebrală aşa ar trebui procedat cu toţi cei care vor să impună naţiei respective cultura şi credinţa lor ! Musulmanilor din Australia, care doresc sa traiasca dupa legile islamice li s-a pus in vedere sa paraseasca aceasta tara , in contextul in care guvernul a tintit radicalismul intr-o incercare de a decapita potentiale tentative de atac terorist.
  Citat:
  “IMMIGRANTS, NOT AUSTRALIANS, MUST ADAPT. Take It Or Leave It. I am tired of this nation worrying about whether we are offending some individual or their culture. Since the terrorist attacks on Bali , we have experienced a surge in patriotism by the majority of Australians.
  “IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.
  Aceasta cultura s-a creat in peste doua secole de zbateri, incercari si victorii a milioane de barbati si femei in cautarea libertatii.
  Vorbim mai cu seama ENGLEZA, nu spaniola, libaneza, araba, chineza, japoneza, sau orice alta limba. In consecinta, daca doriti sa fiti parte a acestei societati, INVATATI LIMBA !Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbatii si femeile de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca DUMNEZEU este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat DUMNEZEU este parte a culturii noastre.
  Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.
  Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar daca nu veti incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate australiana, LIBERATATEA DE A PLECA.
  Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.”
  fost prim ministru al Australiei (2007-2010)

 4. Alin says:

  bine spus !!!