Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

U.S. Army Europe abandonează construcţia de baze în România şi Bulgaria

Ceremonia de închidere a bazei de la Heidelberg, Germania

Ceremonia de închidere a bazei de la Heidelberg, Germania

Comandantul U.S. Army Europe (USAREUR), generalul-locotenent  Donald Campbell, a anuţat că efectivele forţelor terestre americane din Europa se vor reduce de la 32.000 de militari la 30.000 iar constructia de baze din România şi Bulgaria a fost abandonată.

Potrivit lui Campbell forţa aflată în Europea poate îndeplini în continuare misiunea de susţinere NATO asigurând securitatea Europei şi fiind gata să răspundă la evenimente neprevăzute, în special în sprijinul generalului David Rodriguez ca şef al comandamentului Africa.

Planul de reducere se datorează reducerii cheltuielilor bugetare şi necesităţii de a continua negocierile cu Rusia.

Statele Unite şi-au închis recent cazarma de la Heidelberg şi Mannheim, unde era cartierul general al USAREUR. Bazele din Schweinfurt şi Bamberg vor fi închise în 2015. Pentagonul va rămâne cu şapte baze majore în Europa: cinci în Germania – Wiesbaden, Grafenwoehr, Kaiserslautern, Stuttgart şi Ansbach, una în Italia, la Vicenza, şi una în Belgia.

Efectivele USAREUR s-au redus de la 213.000 în 1989 la 32.000 şi a fost proiectată să fie redusă la 30.000 până în 2017.

Cu toate acestea luna viitoare vor începe lucrările de instalare a sistemului american de apărare antirachetă, de la Deveselu, conform Acordului bilateral semnat în 2011.

sursa: military.com

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “U.S. Army Europe abandonează construcţia de baze în România şi Bulgaria”

  1. gheo says:

    Mare scofala, “noi” oricum am fost si suntem “pioni de sacrificiu”, doar “prostii si orbi” mai cred … altceva !.