Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ucraina interesată să desfăşoare runde de consultări cu România şi SUA pe tema elementelor scutului antirachetă

Aflat miercuri într-o vizită oficială la Bucureşti, ministrul ucrainean de externe, Konstantin Griscenko, a declarat că Ucraina este interesată să desfăşoare runde de consultări atât cu România, cât şi cu SUA pe tema elementelor scutului antirachetă care vor fi amplasate pe teritoriul românesc.

El a precizat că poziţia Kievului fiind că trebuie consolidată securitatea întregului continent european şi să fie luate în considerare şi “aspectele politice” ale acestei chestiuni.

“În contextul paşilor făcuţi pentru consolidarea securităţii, considerăm că această politică trebuie să fie îndreptată către consolidarea securităţii pentru întregul continent european şi luate în considerare, totodată, aspectele politice ale acestei chestiuni. Noi exprimăm interesul nostru de a desfăşura runde de consultări atât cu partenerii din România, cât şi cu partenerii din Statele Unite”, a afirmat oficialul ucrainean .

Acesta a purtat discuţii la Bucureşti cu omologul român Teodor Baconschi.

sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.